Nyheder

Den nye videnskabshistoriske udstilling 'Det nysgerrige menneske' handler om menneskets nysgerrighed efter at forstå den fysiske verden omkring os. Foto: Erik Balle og Science Museerne
Tobias Wangs reol er et Wunderkammer af mærkelige genstande fx et girafkranium, en tørret mave fra en kæmpekænguru, slanger i syltetøjsglas og andre eksotiske genstande. Den er nu blevet en del af udstillingen 'Videnskab er lidenskab'. Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

16.10.2018 | Medarbejdere

Oplev to nye udstillinger på Steno Museet

Science Museerne har slået dørene op til en helt ny videnskabshistorisk udstilling "Det nysgerrige menneske". Næsten samtidig er der også åbnet en ny udstilling med titlen ”Videnskab er lidenskab – om forskerliv og kogte krabber”.

Alexandre Anesio er ansat som professor i Arktisk Biogeokemi ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet, pr. 1. november 2018. (Privatfoto).

12.10.2018 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Ny professor forsker i mikrobielt liv på overfladen af is

Alexandre Anesio er ansat som professor i Arktisk Biogeokemi ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet, pr. 1. november 2018. Han kommer fra en stilling ved University of Bristol.

En svirreflue (markeret med rød firkant) i gang med at bestøve rypelyng i Sydgrønland. Den originale ide går ud på at lade kameraer med automatisk insektgenkendelse registrere, hvordan klimaændringer påvirker samspillet mellem planter og bestøvende insekter. Foto: Toke Thomas Høye
Seniorforsker Toke Thomas Høye. Foto: Aarhus Universitet

11.10.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Klimaforsker fra Aarhus Universitet hædres for årets originale forskningside

Seniorforsker Toke Thomas Høye fra Institut for Bioscience bliver i dag den første modtager af Danmarks Frie Forskningsfonds nye pris, der gives til årets originale forskningsidé

Sir Gergory Winter blev i  forbindelse med årsfesten 2015 udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitet, indstillet af Science and Technology. Han fik overrakt udnævnelsen af dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

04.10.2018 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Æresdoktor ved Aarhus Universitet får nobelprisen i kemi

Sir Gregory Winter har fået en fjerdedel af årets nobelpris i kemi for sit arbejde med antistoffer. Han har gennem mange år samarbejdet med AU-forskere og blev i 2015 udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitet, Science and Technology.

28.09.2018 | Medarbejdere

Ny hotline til rådgivning om personoplysninger

På grund af stor efterspørgsel på rådgivning om beskyttelse af personoplysninger, indfører Erhvervssamarbejde og teknologioverførsel (TTO) på forsøgsbasis telefontid, hvor alle ansatte kan få afklaret korte spørgsmål om persondataret.

Foto: Lars Kruse

27.09.2018 | Medarbejdere

Én samlet APV i 2019

I foråret 2019 gennemføres AU’s arbejdspladsvurdering (APV). I modsætning til tidligere indeholder den kommende APV-undersøgelse både spørgsmål til det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø på AU. Spørgeskemaet vil også være forenklet i forhold til tidligere år.

Foto: Lars Kruse

25.09.2018 | Medarbejdere

Samarbejdsplatformen Office 365 er på vej til hele AU

AU ruller i 2018-19 Office 365 ud til alle ansatte. Office 365 skal være den fremtidige samarbejdsplatform for enkeltpersoner og grupper.

Professorerne Carsten Obel fra Institut for Folkesundhed (tv) og Kaj Grønbæk fra Institut for Datalogi samarbejder med offentlige og private aktører om at nytænke forebyggelse og behandling i det danske sundhedsvæsen. Foto: Melissa B. Kirkeby Yildirim - AU Foto

24.09.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Projekt skal skabe bedre sundhed via data fra patienters smartphones

Nyt tværfagligt forskningsprojekt vil skabe bedre sundhed gennem analyse af helt aktuelle data f.eks. fra patienters smartphones og statistiske data fra sundhedssystemet. To professorer i henholdsvis folkesundhed og datalogi vil med 20 mio. kr. fra Innovationsfonden samarbejde med en række virksomheder, hospitaler, kommuner og borgere om at fremme…

Foto: Lars Kruse, AU Foto

21.09.2018 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Konkurrenceudsættelse af forskningsbaseret myndighedsrådgivning udsat

Konkurrenceudsættelse er udsat i et år. Det har Miljø- og Fødevareministeriet netop meddelt.

21.09.2018 | Medarbejdere

Så er det tid til MUS

I september, oktober og november 2018 mødes alle medarbejdere og ledere til medarbejderudviklingssamtale (MUS) på Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 750

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste