Nyheder

07.12.2018 | Medarbejdere

Tilfredshedsundersøgelse om IT-understøttelsen på AU

Rambøll foretager i øjeblikket en undersøgelse på vegne af AU IT, som ønsker at få en fornemmelse af studerendes og medarbejderes tilfredshed med IT-understøttelsen på universitetet.

Imponerende slæde: TowTEM består af to slæder, som vha. elektromagnetiske bølger kortlægger undergrunden i 3D ned til 50 meters dybde i en hidtil uset detaljegrad, mens de trækkes efter en ATV (firehjulet motorcykel). Professor Esben Auken (nr. 5 fra venstre) svarer på spørgsmål fra Niels Due Jensen (ved hans side) og prodekan Kurt Nielsen. Længst til venstre Kim Nøhr Skibsted, direktør for Poul Due Jensens Fond. Foto: Søren Kjeldgaard.
Elektronikingeniør Søren Møller Dath demonstrerer for Niels Due Jensen, Kurt Nielsen og Esben Auken, hvordan den computerbestykkede ATV opsamler data om undergrunden via slæderne. Foto: Søren Kjeldgaard.
I Niels Peter Revsbechs sensor-laboratorie forklarer postdoc Deby Fapyane Niels Due Jensen om de nitrit- og CO2-sensorer, hun er med til at udvikle - mens Niels Peter Revsbech (tv) lytter med. Foto: Søren Kjeldgaard.
Gæsterne fra Poul Due Jensens Fond lytter opmærksomt: Fra venstre tidligere bestyrelsesformand Niels Due Jensen, fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted og programchef Poul Toft Frederiksen. Foto: Søren Kjeldgaard.

06.12.2018 | Medarbejdere

Poul Due Jensens Fond begejstret for samarbejde med AU

En prominent delegation fra Poul Due Jensens Fond besøgte Science and Technology for at se, hvad fondens donation på 40 mio. kr. til Aarhus University Centre for Water Technology (WATEC) går til – og tale om, hvad man ellers kan samarbejde om. Både gæster og værter ser et stort potentiale for yderligere samarbejde i fremtiden.

Opsendelsen af Falcon 9 CRS-16 Dragon med Delphini-1 ombord forløb helt som den skulle onsdag 5. december. En gruppe studerende og medarbejdere som deltager i satellitprojektet overværede opsendelsen på Kenedy Space Center fra NASA's VIP Guest Area, hvor fra dette billede er taget. Foto: Victoria Antoci
Holdet bag Delphini-1 mens nedtællingen til opsendelsen er i gang. Foto: Victoria Antoci
Studerende, medarbejdere og interesserede borgere - både store og små - var mødt op i Søauditorierne i Aarhus for at overvære opsendelsen. Foto: Søren Kjeldgaard
Dekan Niels Chr. Nielsen sammen med Rune Hylsberg Jacobsen fra Institut for Ingeniørvidenskab og Christoffer Karoff fra Institut for Geoscience og Institut for Fysik og Astronomi, som deltager i Delphini-projektet. Foto: Søren Kjeldgaard

06.12.2018 | Medarbejdere

Vellykket opsendelse af Aarhus Universitets første satellit

Onsdag aften var det den foreløbige kulmination på AU’s rumprogram AUSAT, da Delphini-1 ombord på fragtrumskibet Dragon blev sendt op mod den internationale rumstation ISS med en Falcon 9-raket fra Space X.

Sapere Aude-bevillingsmodtager Anne E. B. Nielsen er adjunkt på Institut for Fysik og Astronomi. Hun forsker i anyoner med usædvanlige egenskaber. Foto: Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond.
Sapere Aude-bevillingsmodtager Wolf Eiserhardt er lektor på Institut for Bioscience. Han forsker i regnskovens artsrigdom. Foto: Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond.
Sapere Aude-bevillingsmodtager Klaus Koren er adjunkt på Institut for Bioscience og center for vandteknologi, WATEC. Han forsker i ammoniak i vandmiljøet. Foto: Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond.
Sapere Aude-bevillingsmodtager Jevgenijs Ivanovs er lektor på Institut for Matematik. Han forsker i pålidelig risikovurdering. Foto: Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond.
Sapere Aude er Det Frie Forskningsråds karriereprogram, der sigter på at udvikle de dygtigste forskeres evner, nationalt og internationalt. "Sapere Aude" er et latinsk citat, der betyder "hav mod til at tænke selv" eller "vov den frie tanke".

05.12.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Fire forskertalenter fra Science and Technology belønnes med Sapere Aude

Fire unge forskere fra Science and Technology er blandt de 34 ekstraordinært dygtige forskere, der tilsammen modtager 192 millioner fra Danmarks Frie Forskningsfonds Sapere Aude-initiativ.

Rewilding med Konikheste i Geding-Kasted Mose, Aarhus, Danmark. Foto: Jens Christian Svenning
Professor Jens Christian Svenning (foto: Lars Kruse, AU Foto)

05.12.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Marie Curie-millioner til interdisciplinær forskning der skal udvikle den videnskabelig baggrund for en bæredygtig, grøn landskabsudvikling

Professor og VILLUM Investigator Jens-Christian Svenning fra Institut for Bioscience og Center for Biodiversity Dynamics in a Changing World (BIOCHANGE) modtager ca 3.9 millioner for at undersøge, hvordan det europæiske landskab har udviklet sig naturmæssigt over de sidste 10,000 år og hvordan den viden kan bruges i den fremtidige…

I 2019 er det igen tid til APV, denne gang slås den psykiske og den fysiske sammen i én undersøgelse. Foto: Lars Kruse/AU.

04.12.2018 | Medarbejdere

APV på vej: Følg processen på ST

Forberedelserne til den kommende arbejdspladsvurdering (APV) 2019 er i fuld gang rundt omkring på universitetet. Også på ST, hvor den lokale hjemmeside, følgegruppen og tidsplanen for processen nu klar.

30.11.2018 | Medarbejdere

AU medarbejder julekalender-quiz starter mandag d. 3. dec.

Har du fulgt med i stort og småt på AU det sidste års tid? Så deltag i AU’s julekalender-quiz for medarbejdere alle hverdage fra den 3. til den 21. december (uge 49, 50 og 51). Hver dag bliver et nyt spørgsmål i kategorien ”Året, der gik på AU” publiceret på au.dk/julekalender .

Foto: Colourbox

30.11.2018 | Medarbejdere

Nyt IT-system letter arbejdet med rekruttering af medarbejdere

Et nyt e-rekrutteringssystem gør det nemmere for medarbejdere og ledere at arbejde med ansættelser. Samtidig er systemet mere brugervenligt for dem, der søger jobs på AU. Systemet bliver officielt taget i brug 4. december, og har været i test de seneste uger.

Hele tre modtagere af ERC-Consolidator Grants holder til på Science and Technology. (Ill: Colourbox)

30.11.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Tre ERC-Consolidator grants til forskere på Science and Technology

Modtagerne af de eftertragtede Consolidator-grants fra Det Europæiske Forskningsråd, ERC, er netop offentliggjort. Aarhus Universitet har fået seks ud af de syv danske bevillinger, og de tre modtagere findes på Science and Technology.

Al information om ph.d.-uddannelsen på ST er samlet på den nye hjemmesside: phd.scitech.au.dk. (Screendump)

20.11.2018 | Medarbejdere

Ny ph.d.-hjemmeside på ST

Graduate School of Science and Technology har fået ny hjemmeside, som henvender sig både til nuværende ph.d.-studerende og vejledere, og til nye ansøgere.

Viser resultater 1 til 10 ud af 355

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31