Nyheder

27.12.2013 | Science and Technology, Institut for Miljøvidenskab, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ny professor i modellering af luftforurening

Seniorforsker, dr. scient., Ole Hertel er ansat som professor med særlige opgaver i atmosfærisk modellering ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet.

Professor Flemming Besenbacher

20.12.2013 | Medarbejdere, Science and Technology, iNANO, Offentligheden / Pressen

Ny stor kinesisk anerkendelse af Flemming Besenbacher

Professor Flemming Besenbacher er netop blevet udpeget til medlem af Chinese Academy of Sciences (CAS), der bl.a. rådgiver den kinesiske regering.

16.12.2013 | Science and Technology, Institut for Miljøvidenskab, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Ny professor i luftens kemi

Seniorforsker, ph.d. Henrik Skov er ansat som professor i atmosfærekemi ved Institut for Miljøvidenskab og Arktisk Center, Aarhus Universitet. Professorat er oprettet for at styrke forskningen inden for forureningers skæbne og effekter i Arktis og globalt.

16.12.2013 | Science and Technology, Institut for Miljøvidenskab, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Professor i luftforurening

Seniorforsker, ph.d., Jørgen Brandt er ansat som professor i atmosfærisk modellering ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet. Professoratet er oprettet for at styrke forskningen inden for luftforurening og dens effekter på helbred, natur og klima.

16.12.2013 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Tre modtagere af Sapere Aude-bevillinger på Science and Technology

Navnene på tre modtagere af DFF-Forskertalent stipendium er netop offentliggjort. På Science and Technology er modtagerne fra Interdisciplinary Nanoscience Center (iNano), Institut for Bioscience og Center for Bioinformatik (BIRC).

Et helikopterbåret, geofysisk udstyr, som kan scanne undergrunden helt ned til 500 meters dybde, og dermed kortlægge grundvandsmagasinerne, skal løfte udfordringen med at finde rent drikkevand i varierende geologiske områder. (Foto: Anders Vest Christiansen, Aarhus Universitet)

16.12.2013 | Science and Technology, Institut for Geoscience, Institut for Ingeniørvidenskab, Bevilling, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Millionbevilling skal sikre rent vand

Kampen for at sikre rent vand til verdens voksende befolkning har nu fået en saltvandsindsprøjtning – eller rettere en grundvandsindsprøjtning. Et stærkt erhvervssamarbejde mellem virksomheden SkyTEM Surveys og Aarhus Universitet har netop fået 15 millioner kroner fra Højteknologifonden til at udvikle avanceret teknologi til at kortlægge…

Hans Kjeldsen er ny professor ved Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet. (Foto: Lars Kruse/AU)

13.12.2013 | Science and Technology, Medarbejdere

Planetjæger og stjernelytter udnævnt til professor

Hans Kjeldsen er udnævnt til professor i observationel asteroseismologi og exoplanetforskning ved Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet. Målet for Hans Kjeldsens forskning er at forstå stjernerne, deres indre, deres omgivelser og aktivitet samt deres planetsystemer.

Formidling til skolebørn
Foto: Science Museerne

06.12.2013 | Medarbejdere

Penge til planter og publikum

Med 7,8 millioner i støtte fra Nordea-fonden kan Science Museerne ved Aarhus Universitet fuldføre drømmen om nyt naturformidlingscenter i Væksthusene i Botanisk Have til brug for borgere i Aarhus samt byens grønne foreninger. Formidlingscenteret, som åbner september 2014, bliver et udstillingsvindue for en del af den naturvidenskabelige forskning…

89572 / i31