Nyheder

Den europæiske rumorganisation ESA besøger Steno Museet med en 60 kvm udstillingsbus.

30.04.2014 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Kometjagt på Steno Museet

Den europæiske kometjæger ROSETTA kommer til Aarhus 12. og 13. maj 2014. Kom og besøg udstillingsbussen på Steno Museet.

Lars Peter Nielsen, Institut for Bioscience Aarhus Universitet, fortæller tre aftner i træk om kabelbakterier for fulde huse (Foto: Jesper Volgaard).
Introduktion af et nyt spændende foredrag i rækken Offentlige foredrag i Naturvidenskab (Foto: Jens Holbech).
Der er ofte en meget munter stemning blandt de mange tilhørere til de Offentlige foredrag i Naturvidenskab (Foto: Lise Balsby).
Bogen <i>25 søforklaringer – naturvidenskabelige fortællinger fra Søauditorierne </i> er udgivet på Aarhus Universitetsforlag.

28.04.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Succesfulde AU-foredrag nu på bogform

Søauditorierne på Aarhus Universitet har gennem snart 10 år dannet rammen om unik dansk kulturbegivenhed: Offentlige Foredrag i Naturvidenskab.

28.04.2014 | Offentligheden / Pressen, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Medarbejdere

Erhvervsdelegation besøger ingeniørudstilling i Kina

Der er gjort lidt ekstra ud af præsentationen af de ingeniørstuderendes forslag til fremtidens medieprodukter i dag, hvor den får besøg af den største danske erhvervsdelegation nogen sinde på en innovationskonference i Kina.

Ole Raaschou-Nielsen, adjungeret professor ved Aarhus Universitet og gruppeleder ved Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter

08.04.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Adjungeret professor skal styrke samarbejdet med sundhedsforskning

Gruppeleder og ph.d. Ole Raaschou-Nielsen er udnævnt til adjungeret professor ved Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet i Roskilde. Udnævnelsen sker for at styrke samarbejdet mellem universitets ekspertise i at bestemme miljøeksponeringer som fx luftforurening og Ole Raaschou-Nielsens epidemiologiske kvalifikationer.

Ildkuglen som den blev observeret fra Orion Planeteriet ved Jels, hvor et kamera står permanent for at observere ildkugler. Foto: Orion Planetarium

03.04.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ildkugle observeret fra Orion Planetarium i Jels

Søndag den 30. marts ved 1-tiden om natten blev en ildkugle observeret af meteor-kameraet på Orion Planetarium i Jels, som Aarhus Universitet er med til at drive. Ildkuglen menes at være et meteor-nedslag og jagten er nu gået ind for at finde meteoritten.

89572 / i31