Nyheder

29.08.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Aftale med Selvstyret fornyet: DCE skal øge miljøviden på råstofområdet

DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, skal yderligere øge videngrundlaget og dermed sin ekspertise inden for områder, hvor Grønland har brug for en stærkere specialiseret rådgivning i form af forskningsbaseret miljørådgivning på råstofområdet.

20.08.2014 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

15 mio. kroner til nyt start-up factory i innovationsmiljø på Navitas

I september åbner et nyt start-up factory ved Navitas. Med en bevilling på 15 mio. kroner får Aarhus et spritnyt og visionært innovationsmiljø med en stærk tematisk tilknytning til cleantech-branchen.

30 12-taller står der på det eksamensbevis, Lise Kjær Andersen kan vise frem som nyuddannet civilingeniør. Her ses hun ved sin nye arbejdsplads, Navitas. Hun er ansat ved Institut for Ingeniørvidenskab, hvor hun skal forske i lodretstående betonkonstruktioner som for eksempel de søjler, der ses i baggrunden af billedet. (Foto: Lars Kruse, AU)

20.08.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Civilingeniør bag imponerende studiepræstation

Det er et højst usædvanligt eksamensbevis, som fredag bliver overrakt til en nyuddannet civilingeniør ved Aarhus Universitet. I samtlige eksamener fra første til sidste semester har Lise Kjær Andersen leveret faglige toppræstationer til karakteren 12.

Aarhus Kommune, Region Midt og Aarhus Universitetshospital lånte Aarhus Universitets samlede forskertrop inden for ingeniørvidenskab i to døgn. Resultatet blev en række nye produktidéer til forbedring af den nuværende rehabiliteringsindsats. På billedet ses tre af forskerne bag idéen til et dockingsystem til kørestole, der løb med årets førsteplads. Fra højre: ph.d.-studerende, Simon Lind Kappel, lektor Lars Ditlev Mørck Ottosen og adjunkt og ph.d.-studerende Annette Beedholm Rasmussen.

15.08.2014 | Ph.d.-studerende, Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Forskerkonkurrence gav boost til velfærdsinnovation

Intet mindre end otte færdige innovationskoncepter ligger klar til den østjyske sundheds- og plejesektor efter Aarhus Universitets årlige forskerkonkurrence for ingeniører.

07.08.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Forskere skal nytænke rehabilitering

70 forskere fra Aarhus Universitet skal i et intensivt innovationsforløb på bare to døgn komme med bud på nye løsninger, der kan være med til at forbedre rehabiliteringen af børn, ældre og hjerneskadede.

89572 / i31