Nyheder

19.12.2014 | Medarbejdere

Biomedicin-byggeri går i gang igen

Store gener i det omkringliggende bygninger satte et midlertidigt stop for byggeriet midt i november. Nu bliver arbejdet genoptaget den 5. januar med en anden løsning, som reducerer omfanget af støj og vibrationer.

18.12.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ny robot kan sætte milepæl for vindindustrien

Forskere og virksomheder har i fællesskab fået en idé, der kan få vidtrækkende betydning for vindmølleindustrien. De vil lave en transportabel robot, der kan bearbejde de største af komponenterne til vindmøller. Hvis det lykkes, venter produktionsbesparelser i milliardklassen.

Lektor Ken Howard, iNANO. Foto: Maria Randima, AU Kommunikation

17.12.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Kroppens eget transportprotein kan gøre lægemidler mere effektive

Innovationsfonden investerer 9 mio. kr. i forskning i albumin, til at få medicin ind i de celler, hvor der er behov for den, uden at kroppen når at nedbryde den. Det gør det muligt at lave mere effektiv og sikker medicin.

16.12.2014 | Medarbejdere

Dekanens julehilsen 2014

Dekan Niels Chr. Nielsen ønsker glædelig jul og godt nytår til alle medarbejdere og studerende ved Science and Technology.

Bjørn Panyella Pedersen. Foto: Lisbeth Heilesen

16.12.2014 | Medarbejdere

ERC Starting Grant til forskning i strukturel biologi

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har tildelt Bjørn Panyella Pedersen fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik et prestigefyldt Starting Grant på i alt 11 mio. kr. (1,5 mio. Euro) til at opbygge en forskningsgruppe inden for strukturel biologi ved Aarhus Universitet.

15.12.2014 | Medarbejdere

Opdatering af den danske roadmap for forskningsinfrastrukturer

I forbindelse med den kommende opdatering af den danske roadmap gæstede Forsknings- og Innovationsstyrelsen (FI) Aarhus Universitet fredag 5. december. Efterfølgende var der faglige workshops. Deadline for nye forslag er 6. januar.

Søren Ulstrup er modtager af en Sapere Aude bevilling. (Foto: Peter Gammelby, AU)

15.12.2014 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Fremtidens materialer skal bygges nu

Der er et overordnet sigte i postdoc Søren Ulstrups arbejde at finde frem til nye egenskaber i nye typer materialer. Med en prestigiøs Sapere Aude bevilling, kan den unge fysiker nu fokusere endnu skarpere på at udforske de fysiske egenskaber i fremtidens byggesten.

Milena Laban (Foto: AU)
Amanda Marie Garmin Bundgård (Foto: Privat)

12.12.2014 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

To ST-studerende modtager Novo Scholarstipendier

To kandidatstuderende fra Science and Technology har modtaget Novo Nordisk og Novozymes’ scholarstipendier. Stipendierne bliver uddelt til studerende som et tilskud til deres faglige arbejde.

12.12.2014 | Medarbejdere

Dimensionering af uddannelser på ST

Regeringens dimensionering af uddannelser får også betydning for ST, som skal skære i alt 38 bachelorpladser væk frem mod 2018.

Kasper Andersen Borup. (Foto: Lars Kruse, AU Foto)

11.12.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Postdoc på Institut for Kemi modtager Sapere Aude-bevilling

Kasper Andersen Borup, postdoc på Institut for Kemi, modtager i dag som én ud af 5 yngre forskere fra Aarhus Universitet en Sapere Aude-bevilling til forskertalenter.

Viser resultater 1 til 10 ud af 18

1 2 Næste

89572 / i31