Nyheder

11.12.2014 | Medarbejdere

AU-forsker leder FN task force

Seniorforsker Tommy Dalgaard fra Institut for Agroøkologi er i de kommende år formand for en FN task force vedrørende bæredygtig anvendelse af kvælstof.

11.12.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Nye muskler til AU Energy

Aarhus Universitet skruer op for aktiviteterne i AU Energy-netværket (AU-ESM). Målet er at styrke det interdisciplinære forskningssamarbejde omkring energi.

Lektor Mogens Christensen, Center for Materialekrystallografi, Institut for Kemi og iNANO, Aarhus Universitet, er leder af projektet ”Grøn kemi til fremstilling af avancerede materialer”. Projektet har fået en bevilling på 21 mio. kr. fra Innovationsfonden.

11.12.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Grøn kemi til fremstilling af avancerede materialer

Et nyt projekt vil erstatte organiske opløsningsmidler med vand, der under særligt tryk og temperatur bliver en superkritisk væske. Projektet, der er ledet af lektor Mogens Christensen, Institut for Kemi og Inano, har modtaget en bevilling på 21 mio. kr. fra Innovationsfonden.

Professor Kurt Gothelf, iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet.

11.12.2014 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Forbedret måling af medicinniveau i patienter

Et nyt projekt ledet af professor Kurt Gothelf, iNANO og Institut for Kemi, Aarhus Universitet, skal udvikle et hurtigt, billigt og præcist instrument til at måle medicinniveau ved hjælp af DNA-teknologi. Projektet har fået en bevilling på 24,3 mio. kr. fra Innovationsfonden.

08.12.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

AU skal levere forskning til historisk stort energiprojekt

Med en historisk stor EU-bevilling skal Aarhus Universitet sammen med en række virksomheder og offentlige samarbejdspartnere finde nye løsninger på, hvordan boligområder kan reducere det samlede energiforbrug. Projektet involverer 1000 aarhusianske husstande, som i de kommende år skal fungere som fuldskala-laboratorium for forskere ved Institut…

Eva B. Vedel Jensen. (Foto: Daniela Mayer)
Punktprocesser er de fundamentale byggestene for stokastiske geometrimodeller. Nye udfordringer i CSGB II er modellering af punktprocesser på netværk og orienterede grafer. (Design og layout: Ute Hahn og Daniela Mayer)
Inden for den matematiske disciplin valuationsteori har fokus i de seneste år vendt sig mod Minkowski tensorer. Disse tensorer giver vigtig information om position, orientering og form af partikler. Nye, stærke resultater vedrørende integral geometri af Minkowski tensorer forventes i CSGB II. (Design og layout: Johanna F. Ziegel og Daniela Mayer)

03.12.2014 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Villum Fonden støtter tværdisciplinært center med 30 mio. kr.

VILLUM FONDEN giver 30 mio. kr. til en fortsættelse af et VKR Centre of Excellence, Center for Stokastisk Geometri og Avanceret Bioimaging, CSGB, der i 2010 blev etableret ved et samarbejde mellem fire forskergrupper fra Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Københavns Universitet under ledelse af professor Eva B. Vedel Jensen. Med…

01.12.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

60 millioner kroner til mere softwareforskning

Med i alt 8 millioner Euro i forskningsstøtte skal Aarhus Universitet stå i spidsen for en stor europæisk satsning på simuleringsteknologi. Målet er at udvikle en ny form for samspil mellem fysiske genstande og deres computerkontrol ved hjælp af forskellige softwaremodeller. Teknologien kan få stor betydning for industriens innovationsevne i…

Med 20 millioner kroner i forskningsstøtte skal forskere fra Aarhus Universitet eksperimentere med at fodre bakterier med strøm fra vindmøller og på den måde fyre op under de mikrobiologiske processer, der styrer omdannelsen af kuldioxid til metan.

01.12.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Forskere vil fodre bakterier med strøm

Forskere skal undersøge mulighederne for at fodre bakterier i biogasanlæg med elektroner fra vindmøllernes overskudsstrøm. Innovationsfonden investerer 20 millioner kroner i projektet.

Viser resultater 11 til 18 ud af 18

Forrige 1 2

89572 / i31