Nyheder

Alexander Zelikin har modtaget et ERC Consolidator Grant på to mio. euro.

23.01.2014 | Science and Technology, Institut for Kemi, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Forskning, Bevilling, Medarbejdernyhed

Små bløde medicinfabrikker

Forskere på Aarhus Universitet har udviklet en ny metode til at bygge bittesmå, nedbrydelige medicinfabrikker inde i kroppen

Anne-Marie Lund Winther. (Foto: Stine Heilman, L’Oréal)
Anne-Marie Lund Winther i laboratoriet. (Foto fra video tilknyttet ”the twist project”)

15.01.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Pris for forskning i kalciumpumpens betydning for hjertet

Ph.d. og erhvervspostdoc Anne-Marie Lund Winther, Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet modtager i dag L’Oréals og UNESCO’s For Women in Science-prisen, som hun får for sin forskning i kalciumbalancens betydning for muskelsammentrækninger – med særligt henblik på hjertet.

Signe Normand samler individer af Betula nana (dværgbirk) til dendroøkologiske analyser (træringsanalyser) i Nuukfjorden. (Foto: Urs Treier)
Signe Normand. (Foto: Stine Heilman, L’Oréal)

15.01.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Pris for forskning i vegetationsændringer i tid og rum

Signe Normand, ph.d. og adjunkt på Institut for Bioscience, Aarhus Universitet modtager i dag L’Oréals og UNESCO’s For Women in Science-prisen for sin forskning i vegetationsændringer i tid og rum – fra lokale observationer til stor-skala mønstre og modeller af ændringer på tværs af Europa og arktiske egne samt over 1.000-vis af år fra den sidste…

VILLUM FONDEN har netop bevilget knap 19 millioner kroner til fire unge forskere på Aarhus Universitet (Foto: VILLUM FONDEN)

15.01.2014 | Science and Technology, Bevilling, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Unge forskertalenter får millioner fra VILLUM FONDEN

Fire unge, talentfulde forskere fra Aarhus Universitet har netop modtaget i alt ca. 19 millioner kroner fra VILLUM FONDEN til naturvidenskabelige forskningsprojekter, der skal føre til ny viden om indlandsisen, Arktis’ vegetation, spaltning af vand og genopladelige batterier.

En ny bog, som er blevet til med forskerdeltagelse fra bl.a. Aarhus Universitet, viser billeder af de seneste 80 års ændringer i Grøndlands Indlandsis. Her ses en kælvende gletscher, der er trukket op på land. (Foto: Hans Henrik Tholstrup, Statens Naturhistoriske Museum)
Samme kælvende gletscher, som ses på farvebilledet ovenfor, blot omtrent 80 år tidligere, hvor gletcheren ikke var smeltet så langt tilbage.  Den mindre gletscher til venstre i billedet er gennem de seneste 80 år smeltet så langt tilbage, at fronten nu ligger helt oppe ved fjeldtoppen.(Foto: Geodatastyrelsen)
Med flyvninger i en højde af op til 4300 meter og kuldegrader ned til minus 40 grader var arbejdet noget af en prøvelse for besætningen i de åbne maskiner. (Foto: Arktisk Institut)
Lauge Koch i midten med sine flyvere ombord på en Heinkel nr. 87. Østgrønland 1932. (Foto: Arktisk Institut)

14.01.2014 | Science and Technology, Udgivelse, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ny bog viser 80 års klimaændringer set fra luften

En ny bog med flotte før-og-nu billeder fra Grønland viser, hvordan gletscherne og Indlandsisen har forandret sig i de forgangne 80 år. Bogen "Indlandsisen - 80 års klimaændringer set fra luften" er blevet til med deltagelse fra blandt andre geolog Nicolaj Krog Larsen fra Aarhus Universitet.

07.01.2014 | Institut for Husdyrvidenskab, Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Fiskeforsker bliver professor på Institut for Husdyrvidenskab

Niels Lorenzen fra Institut for Husdyrvidenskab er udpeget til ny professor med virkning fra 1. november 2013.

89572 / i31