Nyheder

Ole Eiler Barndorff-Nielsen har udviklet en række banebrydende formler og modeller for dynamiske processer, hvor tilfældighed, turbulens og volatilitet spiller afgørende roller - som f.eks. i ørkenen og finansverdenen. Foto: Lars Kruse, AU

26.05.2014 | Science and Technology, Institut for Fysik og Astronomi, Institut for Matematik, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen, Navne , Priser, Forskning, Institut for Geoscience

Samme formel for ørkensand og aktiepriser

På onsdag modtager professor emer. Ole E. Barndorff-Nielsen den fornemme Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2014 for sine banebrydende bidrag til forskningen i og anvendelsen af matematisk statistik. Hans modeller bruges både i fysik, geologi, økonomi, kræftforskning og udforskningen af Mars.

Et fint lag af den velkendte AU-blå farve afslutter nu hundredvis af timers arbejde med at designe et køretøj, som måske er verdens mest energieffektive af slagsen. Det vil vise sig i de kommende dage, hvor en gruppe ingeniørstuderende under navnet Team AU for andet år i træk stiller op til Shell Eco-Marathon. Målet er 10.000 km på det, der svarer til liter brændstof. (Foto: Team AU)

15.05.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Team AU klar til Shell Eco-Marathon

Et hold ingeniørstuderende med navnet Team AU er ankommet til Rotterdam og er klar til at give den "fuld gas" ved årets Shell Eco-Marathon. De stiller op med køretøjet Zenith 33 og ambitionen om at køre 10.000 kilometer på det, der svarer til blot en enkelt liter benzin.

89572 / i31