Nyheder

Foto: Colourbox

24.09.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Workshop kickstarter nyt arktisk initiativ

I slutningen af september samles forskere fra danske, færøske og grønlandske forskningsinstitutioner og myndigheder, der har med det arktiske område at gøre. Mødet er starten på en fælles dansk indsats for arktisk forskning og uddannelse, som Københavns Universitet og Aarhus Universitet har taget initiativ til.

Maxim Kontsevich. (Foto: MC Vergne/IHÉS)

12.09.2014 | Science and Technology, Medarbejdere, Navne , Priser, Offentligheden / Pressen

Udnævnelse af æresdoktor

Professor Maxim Kontsevich er tilknyttet Center for Kvantegeometri af Modulirum (QGM) og er til daglig ansat ved IHÉS (Institut des Hautes Études Scientifiques, Paris).

Mads Bøttger Hansen. (Foto: Anders Trærup)

12.09.2014 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Kemistuderende modtager rejselegat

Rejselegatet blev indstiftet i 2010 og Mads Bøttger Hansen fra Institut for Kemi er en af årets 4 modtagere af legatet.

Sådan kommer ESS til at tage sig ud fra luften. 65.000 kvm. forskningsinfrastruktur. Det forventes, at mellem 2.000-3.000 gæsteforskere fra universiteter, institutioner og virksomheder årligt vil besøge ESS.
Tegning af Heimdal. Neutronstrålerne kommer fra venstre side og krydser ved prøven (i den grønne cylinder). Diffraktionsdata samles på detektorer rundt om prøven. Småvinkeldata detekteres i den lange vandrette cylinder. Læg mærke til instrumentets størrelse. Personen på tegningen er i rigtig størrelse.

12.09.2014 | Science and Technology, Medarbejdere

Neutroner til alle

Byggeriet af verdens kraftigste neutronkilde, European Spallation Source (ESS), begyndte i Sverige den 2. september og ventes at tage fem år. Institut for Kemi bidrager med det avancerede tre-i-en-instrument Heimdal, men det 14 mia. kr. dyre projekt vil gavne forskning på de fleste institutter og centre på AU Science and Technology – og Health,…

ST’s Advisory Board samlet foran hovedindgangen på AU Foulum, hvor en del af mødet blev afholdt. Fra venstre ses Jakob Thulesen Dahl, James Hicks, Lars Aagaard, Gerry Gilmore, Bjarne S. Clausen, Lea Kauppi, Rikke Palmgren, Niels Chr. Nielsen, Mogens Nielsen og Kurt Nielsen. (Foto: AU Foto)
I Foulum var Advisory Board-medlemmerne på rundvisning. (Foto: AU Foto)

11.09.2014 | Medarbejdere

Advisory Board mødtes for anden gang

Det årlige møde i ST’s Advisory Board blev afholdt den 21. og 22. august 2014 over to dage, hvor medlemmerne af Advisory Board er blevet præsenteret for en række faglige indlæg primært fra ST’s egne forskere.

11.09.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Datalogistuderende vinder ESA's app-konkurrence

Fire studerende fra Aarhus Universitet røg helt til tops i app-konkurrence arrangeret af Det Europæiske Rumagentur. De har udviklet en app, der via satellitbilleder hjælper landmænd med at overvåge deres afgrøder.

Aarhus Universitet har placeret de ingeniørvidenskabelige uddannelses- og forskningsaktiviteter inden for byggeri og mekanik på Navitas. (Lars Kruse)

05.09.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Nu indvies Navitas

I dag, fredag d. 5. september, indvier Aarhus Universitet, forskerparken INCUBA, Aarhus Maskinmesterskole og Aarhus kommune den 38.700 m2 store Navitas-bygning på havnen i Aarhus.

Forskere fra hele verden kom i sidste uge til København for at blive opdateret på den seneste viden inden for husdyrforskning. Foto: Jesper Rais

02.09.2014 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Konference skabte samarbejde om udvikling af husdyrbrug

Forskning i teknologi og biologi giver nye muligheder for udvikling af den europæiske husdyrproduktion. Det var en af konklusionerne på den netop overståede husdyrkongres EAAP, som Aarhus Universitet var medarrangør af i København.

89572 / i31