Nyheder

31.01.2015 | Medarbejdere

Raketter og astronauttræning på Steno Museet

I vinterferien kan børn, og alle andre der drømmer om at blive astronaut, komme ’På tur i rummet’ på Steno Museet. Lørdag 7. februar - søndag 15. februar kl. 10–16.

29.01.2015 | Medarbejdere

Status på den administrative proces på ST

Efter afklaringsrunden i efteråret og opsamling af de mange input i et omfattende problemkatalog, er arbejdsgruppen nu gået i gang med at se på de overordnede prioriteringer af de administrative ydelser.

Niels Chr. Nielsen. (Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation)

29.01.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Nyt partnerskab skal skabe vækst i Østjylland

Science and Technology, AU, og Aarhus Kommune har netop underskrevet en aftale, der skal styrke interaktionen mellem erhvervsliv, kommune og universitet. Innovative projekter inden for klimaområdet skal skabe vækst og flere arbejdspladser i Østjylland.

Den snedækkede universitetspark.	
fotograf: Lars Kruse / AU-foto

29.01.2015 | Medarbejdere

Eftersyn af institutstrukturen på ST

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter er nu udarbejdet.

Dekan Niels Chr. Nielsen. Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation

29.01.2015 | Medarbejdere

Vi fortsætter arbejdet for et endnu bedre ST

Dekan Niels Chr. Nielsen gør status for arbejdet på ST med opfølgning på problemanalysen.

Keisuke Yonehara har modtaget et af de prestigefyldte ERC Starting Grants. (Foto: Sandra Ziegler Handschin, Friedrich Miescher Institute for Biomedical Research, Basel Switzerland)
Venstre billede med sort baggrund: I øjet af en transgen mus har en enkelt bevægelsesfølsom synscelle i retina (grøn) (retina = nethinden) markeret de andre nabosynsceller, som den er i kontakt med (lilla). Det er opnået ved at inficere den med et specielt modificeret virus, som kun kan krydse fra én nervecelle til en anden, som den er i kontakt med (Yonehara et al., Nature, 2011). (Begge billeder: Keisuke Yonehara)
Højre billede med blå baggrund: Kalciumniveauet er et udtryk for aktiviteten af bipolære celler og retningsfølsomme synsceller. Kalcium måles ved at udtrykke en intracellulær kalciumsensor (GCaMP3) i dem.  Aktiviteten i en nerveterminal (markeret med lilla cirkel) er angivet som den lilla kurve, og i en ganglion-celledendrit (grøn cirkel) med grøn kurve (Yonehara et al., Neuron, 2013). (Begge billeder: Keisuke Yonehara)

22.01.2015 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

ERC-bevilling til forskning i hjernens visuelle system

Keisuke Yonehara, der er ansat som gruppeleder på DANDRITE, Aarhus Universitet, har netop fået et ERC Starting Grant på 1,5 mio. euro til at forske i de nerveforbindelser i synssansen, som tillader os at se form og bevægelse.

22.01.2015 | Medarbejdere

Klimatilpasning på dagsorden

Den 12.-14. maj 2015 afvikles den 2. Europæiske Klimatilpasningskonference (ECCA – European Climate Change Adaptation konference) i København. Call for abstracts er 1. februar.

21.01.2015 | Medarbejdere

IT-systemerne serviceres lørdag den 31. januar

AU´s IT-systemer bliver løbende opdateret og vedligeholdt, men cirka én gang i kvartalet samles de vedligeholdelsesopgaver, som kræver at IT-systemerne tages ud af drift. Sådan et "servicevindue" gennemføres lørdag den 31. januar, hvor det som udgangspunkt ikke vil være muligt at anvende universitetets it-systemer.

16.01.2015 | Medarbejdere

Fra kvarterstart 2015 skal du i gang med Blackboard

Studerende og medarbejdere på AR, HE og ST tager nu det nye fælles kursus- og e-læringssystem, Blackboard, i brug. Nuværende systemer er stadig tilgængelige i en periode, mens der arbejdes på og gennemføres en konkret plan for udfasning og arkivering af disse.

15.01.2015 | Medarbejdere

Søg publikationsstøtte ved Aarhus Universitets Forskningsfond

Du kan nu ansøge om publikationsstøtte ved Aarhus Universitets Forskningsfond. Opslagene er netop offentliggjort, og ansøgningsfristen er 20. februar 2015. kl. 12.00.

Viser resultater 1 til 10 ud af 22

1 2 3 Næste

89572 / i31