Nyheder

22.07.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Bronze til Danmark i biologi OL

Nogle af verdens mest lovende biologihjerner er blevet kåret med medaljer til biologi OL i Aarhus. Ud af de fire danske deltagere fik to bronze og én fik et hædersbevis

10.07.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Et afgørende boost til klimaforskningen

Forskningsstationen Villum Research Station, der netop er indviet, giver nye muligheder for klimaforskerne.

10.07.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Villum Research Station indviet tæt på Nordpolen

Topmoderne forskningsstation skal på nærmeste hold følge de voldsomme klimaforandringer i Arktis. Klimaforskere fra hele verden har booket ophold på stationen.

10.07.2015 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Flere vælger naturvidenskab og ingeniøruddannelser på Aarhus Universitet

Fakultetet Science and Technology har i år fået 12 procent flere førsteprioritetsansøgninger end i 2014. Det er tegn på at de unge lytter til behovet for flere naturvidenskabelige kandidater og ingeniører.

06.07.2015 | Medarbejdere

Nye campusarealer muliggør samling af uddannelses- og administrationsmiljøer

Der lægges i øjeblikket planer for en større samling af administrations- og undervisningsaktiviteter hos henholdsvis ST, Arts og Aarhus BSS samt tre vicedirektørområder. Det sker i forbindelse med Aarhus Universitets overtagelse af bygningerne på hjørnegrunden ved Trøjborgvej 82-84 fra den 1. august 2015.

03.07.2015 | Medarbejdere

Støtte til ni forskernetværk på tværs af fakulteterne

For at styrke samarbejdet på tværs af institutter og fakulteter har ni forskernetværk efter et åbent opslag fået støtte til at styrke og udvikle aktiviteter, der går på tværs af fakultetsgrænserne.

Et nyt forskningsprojekt vil give landbruget muligheden for at behandle markerne på grundlag af markernes individuelle egenskaber og forhold. Foto: Janne Hansen

01.07.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Fremtidens landbrug kombinerer bæredygtighed med produktivitet og effektivitet

Forskere fra Aarhus Universitet er involveret i et projekt med et budget på knapt 100 mio. kr., der vil gøre landbruget klar til en fremtid, hvor bæredygtighed går hånd i hånd med intensiv, effektiv og produktiv planteproduktion.

Professor Ivan Bjerre Damgård modtager et prestigiøst ERC Advanced Grant. (Foto: Morten Koldby)

01.07.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Spillemand på en database

Kan man udbygge vidensdeling og handel i en digital æra og samtidig styrke privatliv og sikkerhed? For nogle vil det måske lyde som om, at vi skal kunne blæse og have mel i munden, men ikke for professor Ivan Bjerre Damgård på Institut for Datalogi. Han modtager nu en særdeles prestigiøs ERC bevilling, ERC Advanced Grant, på 15 millioner kroner…

89572 / i31