Nyheder

Magneten er stor, men prøverne den undersøger er ofte ikke mere en 1/2 millimeter. Foto: Lars Kruse
Det nye NMR-spektrometer indeholder Nordeuropas største magnet. Foto: Lars Kruse

02.06.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Aarhus Universitet indvier Nordeuropas største magnet

Den er fire meter høj, vejer syv tons og har et magnetfelt 500.000 gange jordens. Til gengæld skal den bruges til at se skarpt på ting på størrelse med atomer. Aarhus Universitet indvier onsdag 3. juni Nordeuropas største NMR-spektrometer.

En del af undervisningen foregik ombord på Danmarks nyeste forskningsskib, Aurora, hvorfra der også blev skrabet efter alger på et dybtliggende stenrev (Foto: Peter Bondo).
Aurora har bragt kursisterne i land i Ebeltoft Færgehavn og de gør sig klar til prøvetagning på lavt vand (Foto: Peter Bondo).
Signe Høgslund fra Institut for Bioscience, Aarhus Universitet, fortæller om betydningen af ålegræs for de kystnære danske økosystemer (Foto: Peter Bondo).
Under et af laboratorieforsøgene blev der produceret biogas fra forskellige alger (Foto: Peter Bondo).
De mest udbredte alger fra danske farvande blev artsbestemt (Foto: Peter Bondo).
En del af de indsamlede alger endte i aftensmaden. Her bliver en velsmagende salat med sukkertang forberedt. Alger bliver gylden grøn, når den blancheres i kogende vand (Foto: Peter Bondo).

02.06.2015 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Efteruddannelse i alger og havøkologi hitter hos gymnasielærere

Institut for Bioscience udbyder ni korte efteruddannelseskurser i forskellige emner. Tolv gymnasielærere blev over to dage klogere på kurset ”Havets Planter – økologi og bioteknologi”.

Viser resultater 21 til 22 ud af 22

Forrige 1 2 3

89572 / i31