Nyheder

(Copyright: Colourbox)
Sadegh Nabavi. (Foto: Privat)
Mark Denham. (Foto: Privat)
Anne von Philipsborn. (Foto: DANDRITE)
Duda Kvitsiani. (Foto: DANDRITE)
Keisuke Yonehara. (Foto: DANDRITE)

29.05.2015 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Gruppeleder-tophold komplet på DANDRITE

DANDRITEs målsætning om at ansætte 5 topforskere som gruppeledere er netop blevet en realitet med ansættelsen af Sadegh Nabavi, der bl.a. forsker i, hvordan en hukommelse skabes, hvordan den kan slettes og derefter igen kan kaldes frem.

27.05.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Stanford-professor modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2015

Professor Jens Kehlet Nørskov, der er uddannet fra Institut for Fysik på Aarhus Universitet, men nu arbejder på Stanford University modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2015 og dermed 100.000 kroner.

22.05.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

AU-ingeniører i høj kurs

Om ti år vil Danmark mangle 10.000 ingeniører. Det viser en netop offentliggjort fremskrivning af udviklingen i udbud og efterspørgsel på arbejdskraft. Virksomhedernes kamp om talenterne er større end nogensinde, og det kan mærkes på ingeniøruddannelserne.

Poul Henning Kirkegaard

18.05.2015 | Medarbejdere

Professor Poul Henning Kirkegaard modtager Tømrerprisen 2015

Professor Poul Henning Kirkegaard fra Institut for Ingeniørvidenskab har modtaget den danske Tømrerpris for sit arbejde med træ som byggemateriale.

18.05.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Aarhus Universitet flytter aktiviteter fra Roskilde til Emdrup

Campus Emdrup udvider med nyt byggeri, som skal huse forsknings- og uddannelsesaktiviteter inden for biologi og miljøvidenskab fra 2021.

Martin Krøyer Rasmussen (Foto: AU)

15.05.2015 | Medarbejdere

Bevilling fra Lundbeck til forskning i interaktionen mellem fødevarer og lægemidler

Postdoc Martin Krøyer Rasmussen fra Institut for Fødevarer har modtaget 1,4 millioner kr. fra Lundbeckfonden til forskning i udvikling af en in vitro model. Modellen skal bruges til at undersøge interaktioner mellem fødevarer og nedbrydningen af lægemidler.

13.05.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Civilingeniørstuderende hiver dansk sejr hjem fra EM i indeklima

Det var en civilingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, der løb med sejren i dette års internationale universitetskonkurrence i Letland. Her dystede studerende fra hele Europa om prisen for bedste indeklimateknologiske opfindelse.

11.05.2015 | Medarbejdere

Ros til ph.d.-skolen i ny evalueringsrapport

Forskerskolen GSST har netop haft besøg af et internationalt evalueringspanel bestående af anerkendte forskere fra Københavns Universitet, Wageningen Universitet (Holland) og University of California, Irvine (USA). Panelet skriver i den netop offentliggjorte rapport, at forskeruddannelsen er meget velorganiseret og af høj international standard.

Karen Luise Knudsen (Foto: privat)

11.05.2015 | Medarbejdere

Lektor emeritus Karen Luise Knudsen udnævnt til æresdoktor

Karen Luise Knudsen, lektor emeritus ved Institut for Geoscience, Aarhus Universitet, har fået tildelt titlen som æresdoktor ved Lunds Universitet i Sverige. Et samarbejde med Lunds Universitet om forskning i Østersøens udvikling gennem de seneste 130.000 år har blandt andet dannet baggrund for udnævnelsen.

11.05.2015 | Medarbejdere

AIAS-konference sætter fokus på aldring

Forsker du i aldring? Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) afholder den 11. -12. juni 2015 den internationale konference "The Hands of Time: Multiple Perspectives on Aging", som vil adressere en af de største globale udfordringer i dag: Aldring.

Viser resultater 1 til 10 ud af 13

1 2 Næste

89572 / i31