Nyheder

'Sæt kryds ved det emne, som du fandt sværest at forstå i den forløbne uges pensum'. Tests og feedback er en integreret del af online-undervisningen.

30.03.2015 | Medarbejdere

Gode resultater af kursusomlægning i astrofysik

Siden efteråret 2014 har undervisningen i astrofysik været afviklet som ’blended learning’, hvor online-undervisningsaktiviteter kombineres med mere traditionelle undervisningsformer. Læringskonceptet, der øger interaktionen mellem studerende og undervisere, har fået de studerende til at arbejde mere i løbet af kurset, og har – måske naturligt nok…

Midler fra Kølpin Ravns Legat uddeles fortrinsvis til yngre forskere eller specialestuderende, der beskæftiger sig med plantepatologisk forskning. Foto: Mogens Støvring Hovmøller

27.03.2015 | Medarbejdere

Midler uddeles fra Kølpin Ravns legat

Legat fra botaniker og plantepatologen Frederik Kølpin Ravn uddeles i 2015. Ansøgninger skal fremsendes inden 20. april 2015.

Præsentationen af Innovationsfonden var særdeles velbesøgt, og spørgelysten var stor. Foto: Peter F. Gammelby
Arbejdsgangen er gjort så ubureaukratisk, smidig og effektiv som muligt, pointerede Thomas Bjerre. Foto: Peter F. Gammelby

25.03.2015 | Science and Technology, Medarbejdere

Lettere adgang til investering

Innovationsfonden er klar med 1,6 mia. kr. i risikovillig kapital til forskere og virksomheder med gode ideer. Interessen var stor, da fonden i denne uge præsenterede sig på AU.

25.03.2015 | Medarbejdere

Fund af PCB i bygninger på ST

I nogle få af bygningerne ved Science and Technology i Universitetsparken er der konstateret forhøjede koncentrationer af det sundhedsskadelige stof PCB i indeluften. Ingen medarbejdere udsættes for akut sundhedsfare, og fakultetet har sammen med arbejdsmiljøorganisationen iværksat en handlingsplan for at fjerne potentielle primære…

24.03.2015 | Medarbejdere

Aktuel Naturvidenskab i mailboksen

Tilmeld dig Aktuel Naturvidenskabs nye digitale nyhedsbrev og få aktuelle artikler og andet bonusmateriale før det udkommer på tryk.

24.03.2015 | Medarbejdere

En række IT-systemer er ude af drift den 18. og 19. april

Nu er det igen blevet tid til at gennemføre et servicetjek af flere af AU’s IT-systemer og el-installationer m.v. Det kaldes også et ”servicevindue”, og det næste falder i weekenden den 18. april og 19. april 2015. Det betyder, at en række IT-systemer, som udgangspunkt, vil være ude af drift begge dage.

Liv Hornekær har netop modtaget 2 millioner euro fra ERC

23.03.2015 | Medarbejdere

ERC-bevilling til forskning i grafén på nanopartikler

Lektor på Institut for Fysik og Astronomi Liv Hornekær har modtaget 2 millioner euro fra European Research Council til sit forskningsprojekt om grafén-dækkede nanopartikler.

23.03.2015 | Medarbejdere

Vigtigt at vide om nye regler og retningslinjer for de studerende

Der er sket en del ændringer på studieområdet i forhold til regler og retningslinjer for studerende – bl.a. på grund af fremdriftsreformen. De ændrede regler er også vigtige at kende for undervisere og vejledere.

Katrinebjergvej 89F (Bygning 5128) huser allerede en del andre af AUs administrative enheder. (Foto: Maria Randima)

23.03.2015 | Medarbejdere

Studieadministrationen i Ny Munkegade er flyttet til Katrinebjerg

Studieadministrationen på ST - den del der ligger i Ny Munkegade - er midlertidigt flyttet til Katrinebjergvej 89F, 8200 Aarhus N, (Bygning 5128) pga. renovering af lokalerne.

Signe Normand modtager som den første dansker L’Oreal-UNESCO For Women in Science International Rising Talents-prisen.

18.03.2015 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Aarhus-biolog får international L’Oreal-UNESCO forskningspris

Signe Normand, Bioscience, er den første dansker der modtager L’Oreal-UNESCO For Women in Science International Rising Talents-prisen for sin forskning.

Viser resultater 1 til 10 ud af 19

1 2 Næste

89572 / i31