Nyheder

Seniorforsker Jakob Strand, Institut for Bioscience, får Miljøprisen 2015 til forskning i miljøpåvirkningerne af mikroplast i det marine miljø.

26.11.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

AU-forsker får Miljøprisen 2015

Jakob Strand modtager Aase og Ejnar Danielsen Fonds Miljøpris 2015 på en kvart million kroner til forskning i miljøpåvirkningerne af mikroplast i det marine miljø.

25.11.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Kom til finalen i Dean's Challenge

Oplev Danmarks innovative fremtid, når studerende fra Aarhus Universitet konkurrerer på opfindsomhed til finalen i Dean´s Challenge fredag den 4. december.

24.11.2015 | Medarbejdere

Ingeniør i Aarhus 100 år: Ingeniørfaget har en lys fremtid

Fredag den 20. november fejrede ingeniørområdet på Aarhus Universitet 100 års jubilæum. 200 mennesker deltog i festlighederne, som blev skudt i gang med et symposium om bl.a. robotter og den teknologiske udvikling i bankverden.

Sadegh Nabavi har fået tildelt et af de prestigefyldte ERC Starting Grant. Foto: DANDRITE
Figur 1. Sadegh Nabavi vil anvende optogenetik til at modificere styrken af en hukommelse på det synaptiske niveau, for at undersøge hvorfor kun nogle synapser, og dermed kun nogle erindringer, bliver permanente (Figur: Sadegh Nabavi)
Figur 2. a) Frygtbetingning ved hjælp af optogenetik. Diagram af en rottes frygt-erindringskredsløb, der modtager optogenetisk stimulation (fra laser) sammen med elektrisk stød (til venstre). Dyret testes én dag senere (til højre) ved optisk aktivering af inputtet (blå). Kurven viser normaliseret antal af rottens aktivering af håndtag (1 min brønde) i forhold til før betingning b) LTD inaktiverer hukommelsen. In vivo aktivitet af en population af nerveceller i den laterale amygdala som følge af enkelt optisk stimulus (til venstre) før og efter LTD induktion (1Hz). Dyret er testet én dag senere (til højre). c) LTP genaktiverer hukommelsen. Ligesom i b) men dyret modtager en LTP protokol (100Hz). (Figur: Sadegh Nabavi, publiseret i Nature (Nabavi et al., 2014))

20.11.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

ERC-bevilling til forskning i hvordan hukommelse bliver skabt

DANDRITE-gruppeleder Sadegh Nabavi har netop modtaget et ERC Starting Grant på 1,5 millioner EUR til forskning i hvordan hukommelse skabes. Forskningen skal give svar på fundamentale spørgsmål såsom hvorfor nogle erindringer varer ved og hvorfor nogle erindringer hurtigt glemmes igen.

12.11.2015 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Væksthusene er byens bedste familieoplevelse

Onsdag den 11.november blev det afsløret, hvem der skulle være Byens Bedste Familieoplevelse i Aarhus på AOA, Alt Om Aarhus. Og aarhusianerne valgte at stemme grønt: Væksthusene er nu Byens Bedste Familieoplevelse 2015.

10.11.2015 | Medarbejdere

Få dine tekster udgivet som e-bøger gennem AU Library

Nu har alle AU-forskere mulighed for gratis at få udgivet deres rapporter, afhandlinger og working papers som e-bøger. AU Library har udviklet en ny publiceringstjeneste, der også styrker indsatsen for open acces.

Hvad virker, når man skal formidle forskning på nettet? Peter Hyldgård fra Videnskab.dk giver individuel feedback til de ph.d.-studerende

02.11.2015 | Medarbejdere

Kom an, tante Gerda! Nu skal du høre om min forskning

Det er ikke helt enkelt at forklare sit fagområde til andre. Tre ph.d.-studerende i naturvidenskab beretter fra kurset om forskningsformidling

89572 / i31