Nyheder

17.09.2015 | Medarbejdere

AU er på vej mod et endnu stærkere campusmiljø

En arbejdsgruppe vil frem mod årsskiftet afsøge mulighederne for at udvikle studie- og undervisningsmiljøet på Aarhus Universitet og styrke sammenhængen med byen. Det skal ske med udgangspunkt i input fra blandt andet studerende og undervisere. Det er forventningen, at arbejdet resulterer i 10 konkrete anbefalinger.

11.09.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Årets æresalumne er kemiker

Sten Scheibye, formand for Novo Nordisk Fonden, er udnævnt til æresalumne i forbindelse med Aarhus Universitets årsfest 2015. Sten Scheibye har en ph.d.-grad i kemi fra Aarhus Universitet.

11.09.2015 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Sir Gregory Winter udnævnt til æresdoktor

Efter instilling fra Science and Technology er Sir Gregory Winter, Trinity College i Cambridge, udnævnt til æresdoktor i forbindelse med Aarhus Universitets årsfest 2015. Sir Gregory Winter er en verdenskendt molekylærbiolog, der har banet vejen for en række af nutidens medicinske behandlinger med humane antistoffer.

11.09.2015 | Medarbejdere

Poul Nissen tildelt den internationale Gregori Aminoff Pris 2016

Det svenske Kungl. Vetenskapsakademien har besluttet at tildele Gregori Aminoffs prisen i krystallografi 2016 til professor Poul Nissen, Aarhus Universitet, og professor Chikashi Toyoshima, University of Tokyo, Japan. Aminoff Prisen er en af akademiets få internationale priser, og blandt tidligere modtagere tæller flere modtagere af Nobelprisen.

10.09.2015 | Medarbejdere

Ekstraordinær støtte til synergiskabende forskningsaktiviteter

Fakultetsledelsen har bevilliget 4,3 mio. kr. til forskningsprojekter med særligt fokus på at skabe synergi på tværs af Science and Technologys forskningsmiljøer og med stort potentiale for at opnå ekstern funding.

Erik Meineche Schmidt var dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet i perioden 2002-2010. (Foto: Lars Kruse, AU).

09.09.2015 | Medarbejdere

Med begge ben fast placeret i både sportens og algoritmernes verden

Erik Meineche Schmidt, tidl. dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet går på pension den 1. oktober 2015 efter mange års ansættelse ved Aarhus Universitet. Institut for Datalogi holder afskedsreception den 22. september.

09.09.2015 | Medarbejdere

Tilbud om personalefotografering

Er billedet på din PURE-profil ikke fulgt med tiden? Eller skal du have lavet nye visitkort? Så kan du få taget et portrætbillede hos Fotoenheden på Campus Aarhus.

Lektor Bo Holm Jacobsen, Institut for Geoscience, forklarer hvorfor man ikke sejler op ad bakker på Stillehavet. (Foto: Jens Holbech)
Der var fuldt hus til arrangementet ’spørg en forsker’ ombord på Aurora torsdag og fredag aften under Aarhus festuge. (Foto: Jens Holbech)
Seks forskere fra Aarhus Universitet svarede på spørgsmål fra publikum. Ordstyrer var journalist Kim Fogh. (Foto: Jens Holbech)
Nordisk Tang serverede en tang-tapas med jomfruhummer mens bandet ’Total Hip Replacement’ satte gang i rytmerne. (Foto: Jens Holbech)
Professor Anders Klostergaard Petersen, Institiut for religionsvidenskab, forklarer om der findes en gud, når der nu er så meget ondskab i verden. (Foto: Jens Holbech)
Studerende ved Institut for Bioscience Michael Kristiansen fortæller om kabelbakterier, der sender en elektrisk strøm i gennem havbunden ude i Aarhus bugt. (Foto: Peter Bondo)
Aurora krydser kongeskibet på vej mod Aarhus Bugt, hvor en række gæster skal undersøge miljøet i bugten og lede efter sunkne skibe. (Foto: Peter Bondo)

09.09.2015 | Medarbejdere

Festugegæster mødte Aarhus Universitet ombord på Aurora

Aarhus Universitets forskningsskib, Aurora, bragte universitetet ned i midtbyen under festugen, hvor forskere svarede på alt fra kristendom til astrofysik.

Hver tur var begrænset til 12 personer, der havde mulighed for at komme med ud på et minitogt i Aarhusbugten. (Foto: Rasmus Rørbæk)
Ude på bugten gøres der klar til at hente en bundskrab op med dyr, som gæsterne kan se og høre om ombord. (Foto: Rasmus Rørbæk)
..mens gæsterne kan følge med fra broen. (Foto: Rasmus Rørbæk)
Aurora sejler ud til et af de områder i bugten, hvor biologistuderende kommer med ud i uddannelsesøjemed, så besætningen ved nok, hvor der kan findes spændende dyr, som gæsterne kan hilse på. Her er dyrene på vej ombord. (Foto: Rasmus Rørbæk)
Gæsterne får mulighed for at møde dyrene helt tæt på og få stillet en masse spørgsmål til biologerne, der fortæller om fundene på dækket af Aurora (Foto: Rasmus Rørbæk)
Aarhusbugten viste sig fra sin bedste side denne formiddag. (Foto: Rasmus Rørbæk)
Der var stor spørgelyst fra de besøgende på turen, hvor alle kunne komme helt tæt på dyrene. Her er det en eremitkrebs, der hilser pænt på. Gæsterne var alle glade for at opleve skibet og faunaen. (Foto: Rasmus Rørbæk)
Indsejlingen tilbage til kajen ved DOKK1 gjorde sig umage for at matche synet ud over bugten. (Foto: Rasmus Rørbæk)
Efter to timer kunne gæsterne gøre klar til at gå fra borde igen efter et unikt indblik i Danmarks nyeste forskningsskib. Besætningen kunne samtidig så småt begynde at gøre klar til det næste hold gæster. I løbet af lørdagen var der i alt fire helt udsolgte togter ud i Aarhusbugten for offentligheden. (Foto: Rasmus Rørbæk)

07.09.2015 | Science and Technology, Medarbejdere

'Åbent dæk' på Aurora

'Kom en tur med ud i Aarhusbugten' lød invitationen til gæsterne ved Aarhus Festuge. På to timer kunne man en sidste lørdag i Festugen komme med ud og møde dels Danmarks nyeste forskningsskib og samtidig hilse på 'aarhusianere', som man måske ikke render på til dagligt. Vi tog med ud på det første togt ud af fire.

Den spændte stemning i auditoriet blev afløst af klapsalver, da Andreas Mogensen og hans kolleger var nået ud i kredsløb og kunne give 'thumbs up' til kameraet. (Foto: Jesper Rais, AU).
Der var nerver på lige inden opsendelsen, ikke kun inde i rumskibet, men også i Søauditoriet i Aarhus. (Foto: Jesper Rais, AU).
De morgenfriske gæster startede dagen med kaffe og 'rumstykker' i foyeren. (Foto: Jesper Rais, AU).
Live-transmission fra affyringsrampen i Kasakhstan.(Foto: Jesper Rais, AU).
Det var næsten som om Andreas Mogensen vinkede til auditoriet i Aarhus. (Foto: Jesper Rais, AU).
En ægte astro-roligan blandt tilhørerne.(Foto: Jesper Rais, AU).

02.09.2015 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Launch-event tiltrak 450 morgenfriske rum-entusiaster

Der var fokus på rumforskning lige fra meget tidlig morgen den 2. september, da Science Museerne og Stellar Astrophysics Centre sammen med Science and Technology havde inviteret til foredrag og live-transmission af opsendelsen af den første danske astronaut Andreas Mogensen.

Viser resultater 11 til 20 ud af 20

Forrige 1 2

89572 / i31