Nyheder

27.10.2016 | Medarbejdere

ST lancerer ambitiøs strategi

Science and Technologys strategiplan frem mod 2020 og de tilhørende handleplaner er nu sat i gang. Institutternes og centrenes strategier sætter sammen med fakultetets overordnede strategiplan nogle ambitiøse mål. Målsætningen er at styrke udviklingen af kerneydelserne.

13.10.2016 | Medarbejdere

Kom på kursus i psykisk førstehjælp

Vil du gerne vide, hvad du kan gøre i situationer omkring stress, depression, angst, psykose, misbrug og akutte kriser? Kurset i psykisk førstehjælp henvender sig til alle på ST, der er engageret i at sikre et godt arbejdsmiljø, og afholdes over to dage i november.

11.10.2016 | Medarbejdere

Er dine studerende innovative?

Så er den innovative case-konkurrence Dean’s Challenge noget for dem! Det er for alle ST-studerende med gode, skæve eller nye løsninger til globale problematikker.

Når en forsker skal på barselsorlov, vil lønnen fremover blive dækket af en central barselspulje på fakultetet. (Foto: Maria Randima, AU).

11.10.2016 | Medarbejdere

Oprettelse af barselspulje på ST

Med virkning fra 1. januar 2017 oprettes en central barselspulje på fakultetsniveau, som dækker alle medarbejdere ved ST. Barselspuljen skal være med til at fremme lige muligheder for alle, og derved forbedre kønsbalancen blandt forskere på alle niveauer.

11.10.2016 | Medarbejdere

ST skal blive bedre til Open Access

Med et øget internationalt fokus på at gøre forskning tilgængelig for alle bliver Open Access relevant for flere og flere i forskningsmiljøerne. ST har et stort potentiale for at gøre det bedre på området. AU Library ST står klar med information og vejledning.

Seks friske forskere fra tre af AU’s hoveområder klar til at svare på spørgsmål fra publikum. (Foto: Peter Bondo Christensen)
Da aftensolen gik ned over Aarhus var dækket af Aurora en stemningsfuld ramme for arrangementet ’ Spørg Aarhus Universitet’ under Aarhus Festuge. (Foto: Peter Bondo Christensen)
Humøret var højt blandt forskerne under svarrunden. Her forklarer professor Karl Anker Jørgensen fra Institut for Kemi, hvorfor man ikke får tømmermænd. (Foto: Peter Bondo Christensen)
Før spørgerunden og under pausen var der lægger jazzmusik fra Duo Terrasso. (Foto: Peter Bondo Christensen)
Nordisk Tang serverede en lækker fisketapas inden spørgerunden. (Foto: Peter Bondo Christensen)

07.10.2016 | Medarbejdere

Seks topfriske AU-forskere forgyldte festugen

Stemningen var høj, da seks AU-forskere svarede på finurlige spørgsmål under arrangementet ’Spørg Aarhus Universitet’, der blev afholdt på dækket af Aarhus Universitets forskningsskib ’Aurora’ under festugen.

Allerede i 1960'erne samledes datidens studerende sig til de sociale arrangementer, TÅGEKAMMERET afholdte. Billedet her er et af de mange, som foreningen har samlet gennem de snart 60 år, man har eksisteret for fest. og foredragsforening. (Foto: TÅGEKAMMERET)
Gennem tiden har TÅGEKAMMERET bidraget til det sociale liv på universitetet. Her er vi med ved spisebordet i begyndelsen af 1960'erne. (Foto. TÅGEKAMMERET.)

06.10.2016 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

TÅGEKAMMERET fylder 60!

Landets vel nok ældste fest- og foredragsforening kan dette efterår fejre 60 års jubilæum på Aarhus Universitet. TÅGEKAMMERET er drevet af frivillige kræfter bestående af studerende, og i de mange år har man skabt en unik ramme omkring studielivet på det, der i dag kaldes Science and Technology. På den måde er der bidraget med ikke ubetydeligt…

04.10.2016 | Medarbejdere

Ny professor på Institut for Kemi

Torben R. Jensen er ansat som professor MSO i uorganisk materialekemi.

89572 / i31