Nyheder

Hverdagen er blevet mere presset for mange, så der ryger en færdiglavet ret ned i kurven i supermarkedet, når onsdagen bliver lidt for stram til at lave mad. Men hvordan er næringsværdierne i den mad? Hvilken belastning giver det længere tilbage i produktionskæden, at vores spisevaner har flyttet sig – kan landbruget følge med? Kan klimaet og naturen? Kan vores helbred? Nyt forskningscenter stiller nu skarpt på fremtidens fødevarer. iFOOD åbner d. 25/9. (foto: Colourbox)
Hele vejen rundt: Ved at tilbyde en tværfaglig platform med videnskabeligt baserede løsninger, vil iFOOD kunne samarbejde med blandt andet råvare- og fødevareproducenter, detailhandel, forbrugere, og sundhedssektor. iFOOD kan få vidstrakt betydning for hele produktionskæden for den moderne fødevareproduktion. På denne grafik ses, hvordan den tværfaglige forskning dækker vejen fra jord til bord og videre ind i vores opfattelse og den ernæringsmæssige betydning. (ill: iFOOD)

22.09.2017 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Nyt forskningscenter samler fokus på fremtidens fødevarer

Efterspørgslen på fødevarer stiger, mens forbrugernes tillid til maden daler. Verdens befolkning vokser hvert år med at antal svarende til Tysklands indbyggerantal, og det stiller krav til fremtidens fødevareproduktion, hvis der skal være mad nok til fremtiden. Med et nyt strategisk forskningscenter for fødevareforskning sætter Aarhus Universitet…

Foto: Colourbox

20.09.2017 | Medarbejdere

AU scorer bedst i udbud om vildtforvaltning

Universitetet har vundet konkurrencen om det seneste udbud indenfor myndighedsrådgivning.

18.09.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Årets æresalumne har ingeniørbaggrund

Årets æresalumne 2017 er Niels Due Jensen, maskiningeniør og tidligere koncernchef for Grundfos. Han er uddannet ingeniør fra det daværende Aarhus Teknikum, nu Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

15.09.2017 | Medarbejdere

Institutlederen på Datalogi stopper

Lars Birkedal fratræder som institutleder.

15.09.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Husdyrforsker tildelt formidlingsprisen

Professor Lene Munksgaard, Institut for Husdyrvidenskab, er blevet tildelt Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris ved årsfesten 2017.

15.09.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Fysiker tildelt pædagogisk hæderspris

Professor Bjørk Hammer, Institut for Fysik og Astronomi, er blevet tildelt Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Pædagogiske Hæderspris ved årsfesten 2017.

15.09.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ekspert i interaktion mellem mennesker og computere udnævnes til æresdoktor

Professor og forskningsleder Wendy E. Mackay fra INRIA/Université Paris-Sud, Frankrig, er udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitet i forbindelse med årsfesten 2017.

15.09.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Talentfuld kemistuderende modtager rejselegat

Ph.d.-studerende Nikolaj Roth modtager Dronning Margrethe II's rejselegat på 25.000 kr. ved årsfesten 2017.

13.09.2017 | Medarbejdere

Administrationscenter ST skal spare

En besparelsesrunde med nedlæggelse af stillinger i administrationscenter ST er blevet meldt ud onsdag 13. september.

13.09.2017 | Medarbejdere

Dekanen udfordrer studerende

Den innovative case-konkurrence Dean’s Challenge bliver afholdt for tredje år i træk, og giver ST-studerende mulighed for at udtænke nye og utraditionelle løsninger til globale problematikker.

Viser resultater 1 til 10 ud af 17

1 2 Næste

89572 / i31