Nyheder

10.09.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

10 projekter skal forske i klimavenlig fremtid for landbruget

Fødevareminister Mogens Jensen sætter 10 projekter i gang for 90 mio. kr., som blandt andet skal finde fremtidens løsninger til at nedbringe drivhusgasser fra landbruget. Forskere fra Aarhus Universitet er med i alle 10 projekter.

Aarhus Universitet. Foto: Ida Marie Jensen, AU Foto

10.09.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

16 mio. kr. til dristige eksperimenter på Aarhus Universitet

VILLUM FONDEN uddeler ca. 16 millioner kr. til otte forskningsprojekter på Aarhus Universitet. De otte forskere er alle fra Science and Tecnology, og deres projekter er udvalgt anonymt ud fra, hvor nytænkende og dristige de er.

Jørgen E. Olesen

09.09.2019 | Medarbejdere

Ny konstitueret institutleder på Institut for Agroøkologi

Jørgen E. Olesen er blevet udnævnt som konstitueret institutleder ved Institut for Agroøkologi.

Foto: Lars Kruse, AU Foto.

09.09.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Myndighedsbetjening

Konkurrenceudsættelsen af myndighedsrådgivning annulleret

Fødevareministeren og miljøministeren har meddelt, at de annullerer den tidligere regerings konkurrenceudsættelse af universiteternes forsknings- og rådgivningsopgaver for Miljø- og Fødevareministeriet.

Professor Dame Carol Robinson.

09.09.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Kemiprofessor udnævnes til æresdoktor på AU

Professor Dame Carol Robinson står bag banebrydende resultater inden for forskning i proteiners tredimensionelle struktur og er en vigtig samarbejdsparter for AU-professor Poul Nissen. I forbindelse med årsfesten 13. september 2019 bliver hun udnævnt til æresdoktor.

Line Pedersen. Foto: Lars Kruse, AU Foto

09.09.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Fødevareteknologi-studerende får dronningens rejselegat

Ved universitetets årsfest 13. september 2019 modtager kandidatstuderende Line Pedersen, Molekylær Ernæring og Fødevareteknologi, Institut for Fødevarer, Dronning Margrethe II's rejselegat på 25.000 kr. Læs mere om hende og de øvrige tre prismodtagere.

Matematisk Kantine har for tiden 17 medarbejdere. Jørgen Bæk (i forgrunden) har ledet den de sidste 30 år. Foto: Lars Kruse, AU Foto
Den allerførste prisliste fra 5. september 1959. Den gang boede Institut for Matematik og dens frokoststue i øvrigt i den bygning, hvor Institut for Statskundskab nu har til huse. Klik på billedet for at gøre listen læsbar.

05.09.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Matematisk Kantine fylder 60 år

Lige fra starten i 1959 har Matematisk Kantine benyttet den formel, som for længst har gjort stedet til en institution i og uden for Aarhus: god hjemmelavet mad til rimelige penge i hyggelige omgivelser.

Foto: Lars Kruse, AU Foto

03.09.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Opfølgning på kritik af rapporten om ”Okse- og kalvekøds klimapåvirkning”

Rektor Brian Bech Nielsen har bedt Science and Technology om at undersøge sagen om rapporten ”Okse- og kalvekøds klimapåvirkning” til bunds og drage de nødvendige konsekvenser. Forløbet omkring rapporten har været stærkt kritisabelt. Der har ikke været den nødvendige armslængde til eksterne interessenter, hvilket sætter spørgsmålstegn ved…

03.09.2019 | Medarbejdere

Ændrede parkeringsforhold omkring Universitetsparken 6.- 15. september 2019

Der vil være ændrede parkeringsforhold omkring Universitetsparken i forbindelse med Danmarks Største Fredagsbar d. 13. september 2019. Se på kortet, hvilke parkeringspladser du ikke kan parkere på i perioden 6.-15. september - og læs, hvor du kan parkere i stedet.

Foto: Jesper Rais

02.09.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

DCA trækker oksekødsrapport tilbage

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug og forfatterne til rapporten om klimabelastningen fra oksekød har besluttet at trække rapporten tilbage, da den ikke lever op til universitetets standarder om armslængde og uafhængig forskning. Rapportens faglige indhold skal gennemgå uafhængig international bedømmelse ved peer review.

Viser resultater 11 til 20 ud af 20

Forrige 1 2

89572 / i31