Nyheder

Projekt 'Hovedet i Havet' hjælper både voksne og børn til at opdage havets forunderlige verden. Foto: Hovedet i Havet

04.07.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

11 mio. kr. til ’Hovedet i Havet’

Succesprojektet ’Hovedet i Havet’, der gennem de seneste to år har givet mere end 32.000 børn og voksne havet på hjernen, har netop fået endnu en stor saltvandsindsprøjtning af Nordea-fonden på 11 mio. kr.

Lars H. Andersen er konstitueret dekan for Science and Technology. Foto: Lars Kruse, AU Foto

28.06.2019 | Medarbejdere

Sommerhilsen fra dekanen 2019

Dekan Lars H. Andersen ønsker medarbejdere og studerende en god sommer, og beretter her kort om status på delingen af fakultetet og den videre proces.

En vigtig del af Tutor-Topmødet var at udveksle erfaringer og debattere rollen som tutor på tværs af ST’s 10 tutorforeninger. Foto: Christian Haaber Rasch
To uger inden topmødet var over 40 af fakultetets ledende tutorer samlet til en workshop, hvor de sammen udarbejdede en top 10 over det vigtigste, som enhver tutor bør kunne. Den top 10 blev præsenteret af to ledende tutorer for de øvrige tutorer til Tutor-Topmødet. Foto: Christian Haaber Rasch

18.06.2019 | Medarbejdere

Tutorer klædt på som værter

”Jeg går lige i køkkenet og rører i sovsen”. Normalt har sådan en sætning ikke meget med studiestarten på Aarhus Universitet at gøre, men det har den nu. ST’s tutorer har nemlig, som en del af et initiativ på tværs af alle fire fakulteter, været til Tutor-Topmøde, hvor de blev klædt på til at tænke og agere som værter.

AU's bestyrelse har på bestyrelsesmødet 7. juni godkendt forslaget om deling af ST.  Foto: Lars Kruse, AU Foto

11.06.2019 | Medarbejdere

Beslutning om deling af ST

AU’s bestyrelse godkendte den faglige deling af Science and Technology på bestyrelsesmødet den 7. juni. Læs her mail fra Brian Bech Nielsen til alle medarbejdere på ST.

Grafik: Colourbox

10.06.2019 | Medarbejdere

Phishingmail i omløb: Oplys aldrig din kode

En række ansatte modtog fredag den 7. juni en phishingmail fra mailadressen ’IThelpdesk@au.dk’, hvor formålet er at lokke modtageren til at oplyse sit password. Er du I tvivl om en mail er et forsøg på phishing, kan du kontakte din lokale IT-support eller Informationssikkerhedsafdelingen.

03.06.2019 | Medarbejdere

Intern phishingkampagne skal minimere risiko for svindel mod AU-ansatte

Phishingmails er et stadigt stigende problem, og de kan være meget opfindsomme. Derfor gør Informationssikkerheds-afdelingen nu en ekstra indsats for at skabe opmærksomhed om phishingmails, og hvordan man afslører dem.

Fysiker Alexander Holm Kiilerich (tv.) og kemiingeniør Kristina Kornung Wedege modtager hver en af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser 2019. Foto: Claus Sjödin

29.05.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

To unge ST-forskere modtager AUFF’s talentpris

En fysiker og en kemiingeniør er blandt modtagerne af Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris 2019. De forsker i henholdsvis højpræcisionsmålinger med kvantesensorer og flowbatterier til lagring af grøn energi.

Foto: Unsplash

27.05.2019 | Medarbejdere

Ny tjekliste: Sådan undgår du at blive en trussel mod informationssikkerheden

Ny tjekliste gør det nemmere for universitetets ansatte at få et overblik over, hvad vi hver især skal gøre for at beskytte vores data. Mange sikkerhedsbrud sker på grund af fejl og manglende viden blandt ansatte.

I CytoPad vil forskerne bruge nogle særlige immuniseringsteknikker til at frembringe antistoffer fra både mus og lamaer. Klik på grafikken for at se fuld størrelse. Grafik: Daniel Otzen
Daniel Otzen styrker sin forskning i parkinsonisme med 10 mio. kr. fra Lundbeckfonden. Foto: Jesper Rais, AU

27.05.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

10 mio. kr. til forskning i Parkinsons sygdom

Professor Daniel Otzen fra iNANO på Aarhus Universitet har modtaget 10 mio. kr. fra Lundbeckfonden til at udvikle nye og bedre metoder til at diagnosticere og forebygge Parkinsons sygdom – bl.a. ved hjælp af antistoffer fra lamaer.

AU beredskab. Illustration: Allan Buch

23.05.2019 | Medarbejdere

Kort film giver vigtig introduktion til beredskabet på AU

Ny film gennemgår de vigtigste elementer i Aarhus Universitets beredskab, som man som ansat og studerende skal kende, så vi bedst muligt hjælper hinanden i tilfælde af alvorlige hændelser. Herunder hvordan man alarmerer, evakuerer og holder sig orienteret i en krisesituation.

Viser resultater 31 til 40 ud af 446

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31