Nyheder

Rekordmange nye studerende blev budt velkommen til Science and Technology onsdag 22. august.  Foto: Ida Marie Jensen, AU FOTO.
Dekan Niels Chr. Nielsen holdt velkomsttale for de studerende i flere hold, her i universitetets Aula Foto: Ida Marie Jensen, AU FOTO.
Traditionen tro bød også fest- og foredragsforeningen TÅGEKAMMERET velkommen. Foto: Ida Marie Jensen, AU FOTO.
Mere end 300 'ældre' studerende gør en stort stykke arbejde som tutorer for at hjælpe de nye studerende godt i gang med studielivet. De fik en særlig tak for indsatsen fra dekanen. Foto: Lars Kruse, AU.

22.08.2018 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Studiestart for rekordmange nye studerende

Science and Technology bød velkommen til 1.832 nye bachelor- og diplomingeniørstuderende onsdag 22. august 2018.

Foto: Colourbox

20.08.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Tre projekter med fokus på det rene vand

Hvad betyder udledning næringsstoffer for havets pH-balance og omfanget af iltsvind? Kan flere vandplanter reducere kvælstof og fosfor i vandløb og give bedre vandkvalitet? Dette er blandt de spørgsmål, Aarhus Universitet nu skal hjælpe med at besvare efter bevillinger fra VELUX FONDEN på i alt 3,9 mio. dkk.

Lektor Claudio Orlandi modtager et ERC Starting Grant på 1,5 mio. EUR. Foto: Peter F. Gammelby, Aarhus Universitet

10.08.2018 | Offentligheden / Pressen, Bevilling, Medarbejdere

ERC-bevilling til forskning i fremtidens kryptografiske protokoller

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har tildelt lektor Claudio Orlandi fra Institut for Datalogi på Aarhus Universitet et Starting Grant på 1,5 mio. EUR til forskning i fortrolig, effektiv og sikker multiparty computation (MPC).

Foto: Lars Kruse, AU Foto

30.07.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Flere kvinder tilbydes optagelse på ingeniøruddannelserne på AU

Interessen for AU’s ingeniøruddannelser har generelt set været stor – og over 1.000 ansøgere tilbydes i år en studieplads. Kvinderne udgør 32% af de optagne.

Partikelacceleratoren "European Spallation Source" bliver verdens største og mest avancerede anlæg for neutronbaseret forskning. ESS har base i Sverige på Lund Universitet. (Ill: Henning Larsen Architects)

06.07.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Pressenyhed

Aarhus Universitet udvalgt som det første danske fyrtårn i Lund

Danmark investerer et milliardbeløb i de topmoderne forskningsfaciliteter omkring European Spallation Source (ESS) ved Lund i Sverige. Bo Brummerstedt bliver nu den første forskningsleder af et dansk fyrtårnsmiljø, der skal arbejde mod indfrielse af ambitionerne bag den danske milliardinvestering. Med udpegelsen følger en bevilling på 34,5 mio.…

Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

06.07.2018 | Medarbejdere

Dekanens sommerhilsen 2018

Dekan Niels Chr. Nielsen ønsker medarbejdere og studerende en god sommer med opdateringer om ST's udvikling og en status på fakultetets særlige fokusområder.

Foto: ST Kommunikation.

06.07.2018 | Medarbejdere

Ny økonomimodel for ST vedtaget

På fakultetsledelsesmødet 5. juli 2018 blev den nye økonomimodel for ST vedtaget. Økonomimodellen tages i brug i forbindelse med fastlæggelsen af budget 2019.

Skematisk præsentation af albumin-molekyle, som interagerer med den neonatale FcRn receptor. Grafik: Albumedix Ltd.

05.07.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Erhverv, Pressenyhed

Transportprotein har kurs mod kræftbehandling

Forskere fra Aarhus Universitet og Albumedix Ltd. har opdaget en ny og interessant adresse, som transportproteinet albumin kan bruges til at fragte medicin til: visse typer af kræftceller har vist sig at producere ekstra mange af netop den receptor, som albumin binder sig til. Opdagelsen kan bane vejen for en effektiv og præcis levering af…

Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, AU Foto

05.07.2018 | Medarbejdere

Nyt kursus i ledelse på AU

Nyoprettet kursus giver indblik i grundlæggende lederkompetencer – målrettet ledelse på AU. Kurset henvender sig både til nye og mere erfarne, selvlærte ledere i såvel forskningsmiljøerne som i administrationen.

Carlos A. Arias fra Institut for Bioscience har sammen med de øvrige partnere bag INCOVER vundet en britisk Water Industry Award. Privatfoto.

02.07.2018 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Bioscience-projekt får britisk Water Industry Award

Seniorforsker Carlos A. Arias fra Institut for Bioscience har sammen med sine internationale partnere på spildevandsprojektet INCOVER modtaget en britisk pris.

Viser resultater 31 til 40 ud af 750

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31