Nyheder

17.09.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Studerende i IT-produktudvikling fik dronningens rejselegat

Ved universitetets årsfest modtog kandidatstuderende Karl-Emil Bilstrup Dronning Margrethe II's rejselegat på 25.000 kr. Læs mere om ham og de øvrige tre prismodtagere.

17.09.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Navne

Populationsgenetiker blev æresdoktor på AU

Professor Andrew G. Clark fra Cornell University er udnævnt til æresdoktor ved Aarhus Universitet på baggrund af sit imponerende arbejde med forskning i populationsgenetik og genomik gennem de sidste 40 år.

Grafik: AART Architects

14.09.2018 | Medarbejdere

Hvordan vil du indrette fremtidens universitet? Få inspiration på tre gå-hjem-møder

Alle medarbejdere og studerende er inviteret til en række gå-hjem-møder, som vil give inspiration til, hvordan fremtidens undervisnings- og studiemiljøer på AU kunne se ud. Hvordan sikrer vi, at undervisning, forskning, studiemiljø mv. får så gode rammer som muligt? Kom og bliv inspireret af oplægsholdernes erfaringer med, hvordan vi skaber…

Det gælder om at gå mod strømmen og vende idéer på hovedet, når man ønsker at tiltrække sig positiv opmærksomhed fra VILLUM Experiment progammet. Det er lykkedes otte AU-forskere, der tilsammen modtager 15,3 mio dkk. (Ill: Colourbox)

13.09.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Eksperimenter for millioner

Det er anden gang, at VILLUM FONDEN støtter dristige tekniske og naturvidenskabelige forskningsideer. Forskere fra Aarhus Universitet er igen med på listen over modtagere, hvor otte ideer med vovemod modtager i alt 15,3 mio. dkk.

Foto: Jesper Rais, AU Foto

12.09.2018 | Medarbejdere

Støtte til synergiskabende forskningsaktiviteter på ST

Dekanatet har bevilliget 4,5 mio. kr. til forskningsprojekter med særligt fokus på at skabe synergi på tværs af Science and Technologys forskningsmiljøer og med stort potentiale for at opnå ekstern funding.

Rammerne for AUs fysiske udvikling i de kommende år indebærer blandt andet en samling af ingeniøraktiviteterne på Katrinebjerg. (Grafik: AART Architects)

10.09.2018 | Medarbejdere

Stormøder på ST om Campus 2.0

ST afholder tre stormøder, hvor du kan høre mere om Campus 2.0 og fakultetets bygningsplaner. Møderne er for alle interesserede studerende og medarbejdere.

Fra venstre: Dekan Niels Chr. Nielsen, prodekan Per Balslev, professor Jacob Sherson og til slut redaktionschef Carsten Nymann. (Foto: Rasmus Rørbæk)

10.09.2018 | Medarbejdere

Kan du gætte, hvem du er?

Et nyt forskningsprojekt skal, sammen med Danmarks Radio, hjælpe forskere til at kortlægge danskernes hjernefunktioner ved at spille computerspil. Projektet skal hjælpe med at skabe et tankernes atlas over Danmark, og give den enkelte spiller feedback om den måde, man spiller på. På den måde kan projektet både sige lidt om, hvem spilleren er – og…

07.09.2018 | Medarbejdere

90-års fest i Universitetsparken

I år fylder Aarhus Universitet 90 år. Det bliver fejret med en stor, fælles fest i Universitetsparken den 21. september, hvor alle studerende og medarbejdere er inviteret.

Professor Poul Nissen (Foto: Carlsbergfondet)

02.09.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Professor Poul Nissen tildelt Carlsbergfondets Forskningspris 2018

Poul Nissen modtager Carlsbergfondets Forskningspris for sit banebrydende arbejde inden for strukturel biologi. Prisen blev overrakt af H.K.H. Kronprinsessen, uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og Carlsbergfondets bestyrelsesformand Flemming Besenbacher på Ny Carlsberg Glyptotek søndag den 2. september 2018.

Professor Kaj Grønbæk er ansat som ny institutleder på Institut for Datalogi. Foto: AU Pure

31.08.2018 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Ny institutleder på Institut for Datalogi

Professor Kaj Grønbæk er ansat som ny institutleder på Institut for Datalogi pr. 1. september 2018.

Viser resultater 41 til 50 ud af 357

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31