Nyheder

02.03.2018 | Medarbejdere

Skærpede regler for brug af persondata

Den kommende databeskyttelsesforordning skærper reglerne for, hvordan man fx håndterer og opbevarer persondata. Et målrettet arbejde er i fuld gang for at sikre, at AU kan leve op til reglerne og svare på alle spørgsmålene. Der vil løbende blive informeret om de skærpede regler for brug af persondata.

(Foto: Colourbox)

02.03.2018 | Medarbejdere

Seks nye ’undergrundsprojekter’ på ST

Seks nye ST-forskningsprojekter bliver sat i søen efter årets første tildeling af midler fra Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre. Alle nye projekter har potentiale til at frembringe ny viden, som støtter op om den eksisterende forskning i partnerskabet. I alt er 15 projekter tildelt midler.

Professor Søren Fournais, Institut for Matematik, Aarhus Universitet. Foto: Søren Kjeldgaard

01.03.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Eliteforsk-pris til matematikprofessor Søren Fournais

Der er matematik skjult i meget mere i vores hverdag, end de fleste tænker over. Søren Fournais er ekspert i at beskrive verden gennem ligninger, især de helt små kvantefysiske fænomener. I dag modtager han en EliteForsk-pris 2018 på 1,2 mio. kroner fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Ph.d.-studerende Mark Simkin, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet. (Privatfoto)

01.03.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

EliteForsk-rejsestipendium til ung datalog

Ph.d.-studerende Mark Simkin, Institut for Datalogi, modtager et Eliteforsk-rejsestipendium 2018 fra Forsknings- og Uddannelsesministeriet.

Snart begynder lønforhandling 2018 Foto: COLOURBOX

22.02.2018 | Medarbejdere

Snart begynder lønforhandling 2018

1. – 15. marts kan du som medarbejdere på Aarhus Universitet indtaste oplysninger til brug for lønforhandling 2018.

Fra den første Marie Skłodowska-Curie masterclass i 2016, hvor 58 unge forskere fra det meste af verden deltog i tre dages tre dages kombineret workshop/karrieredag/matchmaking på Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, AU.

21.02.2018 | Medarbejdere

Masterclasses giver pote

Seks institutter på Science and Technology hentede tilsammen 12 Marie Skłodowska-Curie Fellowships hjem i 2017-runden, og yderligere to er på venteliste. Det er mere end en fordobling i forhold til 2016 – og det endda på baggrund af færre ansøgninger.

20.02.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Student competition i bioøkonomi skal inspirere studerende og virksomheder

I år afholdes den første danske udgave af BISC-E, som er en ny europæisk student competition inden for bioøkonomi. Konkurrencen skal anspore studerende til at interessere sig for recirkulering af biologiske ressourcer og udvikling af biobaserede produkter og processer.

15.02.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Nyt europæisk samarbejde koordineret af Aarhus Universitet om DNA-baserede nanorobotter

Marie Skłodowska-Curie Actions har finansieret et nyt konsortium, ledet af professor Kurt Gothelf på Interdisciplinært Nanoscience Center, med 4 millioner euro. Gennem uddannelsen af 15 ph.d.-studerende er målet at bane vejen for at skabe DNA-baserede robotter.

14.02.2018 | Medarbejdere

Bruger du stadig dit gamle login til personlige filer og print?

...så er det om at tage det nye i brug! I uge 9 lukker IT for de gamle domæner DMU, DJF, NFIT og IHA, og derefter kan du kun tilgå dit netværksfildrev og printere med dit standardbrugernavn til fælles-domænet uni.au.dk.

Rektor Brian Bech Nielsen præsenterer de nye fællesnormer for ansættelser. (Foto: Lars Kruse AUFoto).

12.02.2018 | Medarbejdere

Fælles normer på AU for rekruttering af fastansatte forskere

Siden efteråret 2017 har vi på tværs af universitetet arbejdet med at formulere normer for rekruttering af fastansatte videnskabelige medarbejdere. Universitetsledelsen har nu fastlagt syv normer, som er resultatet af gode drøftelser i de akademiske råd og flere høringer i de faglige miljøer, og de syv normer skal fremadrettet bidrage til en…

Viser resultater 51 til 60 ud af 718

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31