Nyheder

Der er en skæv kønsbalance blandt forskerne på AU, hvor alt for mange kvindelige forskertalenter falder fra på karrierestigen fra ph.d. til professor. Det skal der rettes op på, derfor satte AU fokus på ligestilling i forskningen med en konference den 8. marts 2019. Foto: Anders Hyllander

19.03.2019 | Medarbejdere

Der skal målrettede indsatser til for at få flere kvinder i forskningen

Det går for langsomt med at få rettet op på kønsbalancen inden for det naturvidenskabelige og teknisk videnskabelige område. Men det nytter at iværksætte konkrete, målrettede indsatser – og det er nødvendigt, for det sker ikke af sig. Det var de overordnede konklusioner, da AU satte fokus på ligestilling den 8. marts.

Grafik: Microsoft

15.03.2019 | Medarbejdere

Din mailboks skal flyttes og bliver bedre beskyttet

Hen over de næste 6 måneder flytter AU IT alle mailbokse på AU ’ud i skyen’ og indfører totrinsbekræftelse. Inden flytningen skal du selv installere og aktivere totrinsbekræftelse for ikke at miste adgang til din mail og kalender. Du vil modtage grundig information og vejledning, inden din enhed flyttes.

Foto: Lars Kruse

14.03.2019 | Medarbejdere

APV2019: Undersøgelsen er slut - resultater offentliggøres 9. april

71 procent af medarbejderne på AU har besvaret spørgeskemaundersøgelsen for den psykiske og fysiske APV. Resultaterne bliver offentliggjort den 9. april, hvorefter det lokale opfølgningsarbejde går i gang.

Foto: Colourbox

11.03.2019 | Medarbejdere

Ny ferielov fra 2020

Den 1. september 2020 træder Danmarks nye ferielov i kraft og alle medarbejdere overgår til samtidighedsferie. Samtidighedsferie betyder slet og ret, at den ferie, der optjenes løbende, også kan afholdes løbende.

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik overrakte oceanograf og kaptajn Torben Vang (i midten) prisen fra Anders Lassen Fonden for den særegne indsats under efterforskningen af mordet på journalisten Kim Wall. Her sammen med chefen for Frømandskorpset, kommandørkaptajn Jens B. Bach (til venstre), der indstillede Torben Vang til hæderen. (Foto: Anders Lassen Fonden).

08.03.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Kaptajn Torben Vang modtager hæderspris

Et helt særegent samarbejde mellem videnskab og samfund bliver nu honoreret af Anders Lassen Fonden, en fond med rod i de danske Jæger- og Frømandskorps. Kaptajnen for AU’s forskningsskib, Torben Vang, modtager hæder for den rolle, han sammen med bl.a. dykkere og politi fik i efterforskningen af drabet på journalisten, Kim Wall.

Mogens Støvring Hovmøller er udnævnt til professor i plantepatologi. Foto: Jesper Rais

07.03.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ny professor i plantepatologi ved Aarhus Universitet

Mogens Støvring Hovmøller er udnævnt som professor i plantepatologi ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Foto: Melissa Bach Yildirim

07.03.2019 | Medarbejdere

Tilmeldingen til DHL Stafetten 2019 er åben

AU deltager igen i år i DHL Stafetten, og tilmeldingen er nu åben. Kom med ud i det grønne og få en hyggelig aften med dine kollegaer. Sidste frist for tilmelding er 9. maj.

Institut for Fødevarers nye bygninger i Agro Food Park ved Aarhus bliver klar til indflytning 1. november 2019, derfor er de medarbejdere i Årslev og Foulum, som bliver berørt af flytningen, nu formelt blevet varslet. Billedet er fra rejsegildet 31. januar 2019. Foto: Ole Tolbod Fotografi

05.03.2019 | Medarbejdere

Medarbejdere varslet om flytning fra Årslev

84 medarbejdere ved Institut for Fødevarer og Administrationscenter ST skal flytte arbejdsstedsadresse fra Årslev og Foulum, når instituttet flytter til Agro Food Park ved Aarhus 1. november 2019. I begyndelsen af marts blev der udsendt flyttebreve til de berørte medarbejdere.

05.03.2019 | Medarbejdere

AUFF Starting Grants og AUFF Flagskibe åbner for ansøgning

Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF) åbner nu for ansøgninger til virkemidlerne Starting Grants, og til det nye ambitiøse initiativ AUFF Flagskibe, so, skal støtte tiltag af ekstraordinær karakter ved Aarhus Universitet.

"Aarhus Harbour Bath" hed det projekt, om vandt Orbies for både Bedste Pitch og Bedste Projekt. De tre ingeniørstuderende (fv) Anders Meidahl, Nicklas Nielsen og Rasmus Hemmingsen har udtænkt et system, som vha kameraer, sensorer og computere automatisk kan beregne, hvor mange badegæster der befinder sig i Havnebadet i Aarhus; der må nemlig højst være 650 ad gangen. Foto: Simon Christensen.

04.03.2019 | Medarbejdere

ORBIT Lab uddelte Orbies-priser til de bedste ingeniørprojekter

ORBIT Lab, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitets innovations- og tech-laboratorium, samlede d. 21. februar flere end 100 studerende, ansatte og repræsentanter fra industrien til prisuddelings-arrangementet The Orbies. Her fremviste ingeniørstuderende deres projekter fra sidste semester, og et dommerpanel af folk fra industrien uddelte…

Viser resultater 61 til 70 ud af 446

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31