Nyheder

Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology, Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse

18.08.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Uddannelsesinvesteringer skal give digitale kompetencer

Der er behov for investeringer i uddannelse med fokus på digital teknologi, hvis vi skal følge med den teknologiske udvikling. Det skriver dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology, i et debatindlæg.

17.08.2017 | Medarbejdere

Begrænset IT i weekenden d. 9.-10. september

AU’s IT-systemer og IT-services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 9. og 10. september 2017.

Der var mange besøgende til det første arrangement for iMAT på Aarhus Universitet. (Foto: Lars Kruse)
Rektor Brian Bech Nielsen fastslog betydningen af et center som iMAT for samfundets udvikling (foto: Lars Kruse)
Dekan Niels Chr. Nielsen er initiativtager til etablering af en række interdisciplinære forskningscentrer på Aarhus Universitet inden for samfundsvigtige områder. iMAT er det andet af i alt syv centre, der vil åbne i 2017. (Foto: Lars Kruse)
Blandt oplægsholderne på dagen var der også repræsentanter fra verdensførende virksomheder; bl.a. CTO Ernst Lutz fra Grundfos koncernen, der gav et veloplagt oplæg for gæsterne om betydningen af forskning for en virsomhed som Grundfos. (Foto: Lars Kruse)
Professor Bo Brummerstedt Iversen bliver leder for det nye center for materialeforskning på Science and Technology. (Foto: Lars Kruse)

17.08.2017 | Science and Technology, Medarbejdere

Materiale til eftertanke

Tirsdag d. 15. august markerede startskuddet for et nyt, strategisk forskningscenter på Science and Technology. Dagens arrangement gav de mange fremmødte et dybt indblik i fremtidens materialeforskning. Med etableringen af iMAT er det strategiske sigte at samle de mange materialeforskningsaktiviteter, der foregår på Aarhus Universitet, og skabe…

Professor Bo Brummerstedt Iversen skal lede det strategiske forskningscenter, iMAT, på Aarhus Universitet. (foto: Rasmus Rørbæk)

14.08.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Erhverv

Aarhus Universitet fokuserer materialeforskning for at bygge fremtiden

Udvikling af nye materialer med særlige egenskaber er af afgørende betydning for videnskabelige fremskridt indenfor bl.a. energi, byggeri, miljøvenlige teknologier, transport og elektronik. Aarhus Universitet skaber derfor det tværfaglige center iMAT for at understøtte en række erhverv og generelt imødekomme nogle af de globale udfordringer, som…

14.08.2017 | Medarbejdere

Ny adjungeret professor har blik for fremtidens landbrug

Direktør Ole Green fra virksomheden Agrointelli er udnævnt til adjungeret professor i teknologi og intelligente løsninger hos Institut for Agroøkologi.

09.08.2017 | Medarbejdere

Åbning af nyt interdisciplinært center for materialeforskning

Tirsdag 15. august åbner Centre for Integrated Materials Research (iMAT). Medarbejdere og studerende inviteres til den officielle åbning i iNANO-huset.

09.07.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Er det klogt at konkurrenceudsætte myndighedsbetjeningen?

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen har besluttet at konkurrenceudsætte alle ministeriets kontrakter med de universiteter, der bedriver forskningsbaseret myndighedsbetjening – er det nu klogt, eller sælger man ud af arvesølvet? Læs kommentar fra rektor Brian Bech Nielsen, dekan Niels Chr. Nielsen og prodekan Kurt Nielsen.

Foto: Melissa Bach Yildirim

06.07.2017 | Offentligheden / Pressen, Science and Technology, Medarbejdere

Øget ansøgning til uddannelser inden for Science and Technology

De ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser på Science and Technology, Aarhus Universitet oplever fremgang i ansøgerantallet igen i år.

Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology. Foto: Anders Trærup

29.06.2017 | Medarbejdere

Dekanens sommerhilsen 2017

Vi har et stærkt ST, der er godt klædt på til fremtiden, siger Dekan Niels Chr. Nielsen og ønsker alle medarbejdere og studerende en god sommer.

Datalogi er en af de uddannelser, der fra 2018 tager et nyt optagelsessystem i brug for kvote 2. Foto: Lars Kruse

28.06.2017 | Medarbejdere

Arbejdet med et nyt optagelsessystem går nu i gang

Som bekendt har ST besluttet at indføre et nyt optagelsessystem, som i første omgang tages i brug ved optag af studerende i kvote 2 på uddannelserne i datalogi, it og fysik fra 2018.

Viser resultater 71 til 80 ud af 622

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31