Nyheder

Professor Jens-Christian Svenning skal stå i spidsen for det nye Centre for Biodiversity Dynamics in a Changing World, med en bevilling på 40 mio. kr. fra VILLUM FONDEN (Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet).
Professor Bjørk Hammer har fået 25 mio. kr. til forskningsprojektet Machine Learning in Atomistic Structure Determination. (Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet).
Bestyrelsesformand for VILLUM FONDEN Jens Kann-Rasmussen glædede sig over bevillingerne til de to top-forskere fra Aarhus Universitet, og ser frem til at se resultaterne. (Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet).

09.11.2017 | Medarbejdere

To VILLUM Investigator grants fejret med manér

I foråret 2017 blev to topforskere på ST, professor Jens-Christian Svenning fra Institut for Bioscience og professor Bjørk Hammer fra Institut for Fysik og Astronomi, tildelt hver en af de nystiftede VILLUM Investigator grants til hhv. Centre for Biodiversity Dynamics in a Changing World og forskningsprojektet Machine Learning in Atomistic…

Alle de glade finalister er samlet. Vinderne fik 10.000 kr. og anden og tredje pladserne fik 2.500 kr. (Foto: ‎Vincente Kenrice Klehr‎)
Nanopaper-holdet: Deby Fapyane, Isabel Alvarez-Martos og Hector Raposo Vega. (Foto: ‎Vincente Kenrice Klehr‎)
The Independent Elder-holdet: Magnus Graf Skou. (Foto: ‎Vincente Kenrice Klehr‎)
Merry Berry-holdet: Assela Ongarbayeva og Eric Sutherland. (Foto: ‎Vincente Kenrice Klehr‎)

07.11.2017 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Dean’s Challenge: fest med frugtsnacks, nedbrydeligt plastik og rollatorer

Mandag den 6. november var der for tredje gang finale i den årlige casekonkurrence, Dean’s Challenge. I løbet af 24 dage har de studerende udviklet og finpudset deres idéer bl.a. ved hjælp af workshops undervejs, så de var helt klar til at blive præsenteret for juryen. Af alle de indsendte løsninger var der udvalgt tre i hver kategori, som skulle…

07.11.2017 | Medarbejdere

Begrænset IT i weekenden d. 18.-19. november

AU’s IT-systemer og IT-services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 18. og 19. november 2017.

06.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Landbrug & Fødevare-kampagne er gift for forholdet mellem forskere og landbrug

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer har ført en negativ kampagne mod forskere fra Aarhus Universitet, som ødelægger det ellers historisk gode forhold mellem forskere og landmænd i Danmark. Lad os genoprette det i stedet for at sætte det over styr. Det skriver dekan Niels Chr. Nielsen og institutlederne Peter Henriksen (Bioscience) og Erik…

02.11.2017 | Medarbejdere

Næste udbud på myndighedsområdet meldt ud

Aftalerne inden for luft og emissioner samt terrestrisk natur under DCE, er blevet varslet i udbud fra 1. januar.

Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum i Aarhus har vundet kontrakten med Miljøstyrelsen om at udføre systematisk overvågning af ulve i Danmark. (Foto: Colourbox)

02.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Aarhus-forskere skal overvåge ulven - og inviterer danskerne med

Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum i Aarhus har netop vundet kontrakten med Miljøstyrelsen om at udføre systematisk overvågning af ulve i Danmark. Forskerne inviterer nu danskerne med på ulvejagt.

02.11.2017 | Medarbejdere

Er du tilfreds med dit ph.d.-studium?

Frem til den 27. november kan alle ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet besvare en undersøgelse, som skal give et grundigt billede af kvaliteten i ph.d.-forløb på hele universitetet. Undersøgelsen er sendt ud på mail.

På åbningsdagen fortalte professor Jørgen Kjems om de store udfordringer og perspektiver, som hans nye grundforskningscenter står over for. Foto: Peter F. Gammelby, AU
Men der blev også tid til mere afslappede fortællinger under åbningsreceptionen - her med direktør Søren-Peter Olesen fra Danmarks Grundforskningsfond (tv) og dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology. Foto: Peter F. Gammelby, AU

02.11.2017 | Medarbejdere

Center for celle-snak søsat

Den 1. november 2017 åbnede det nye grundforskningscenter CellPAT, som skal afdække cellernes kommunikation - og ikke mindst miskommunikation - med hinanden og omverden. Viden om, hvorfor og hvad der sker, når der opstår miskommunikation mellem cellerne, kan hjælpe til at forebygge sygdomme.

27.10.2017 | Medarbejdere

Valg til arbejdsmiljøorganisationen på AU

Det er nu, du skal begynde at overveje, om du har lyst til at blive valgt som arbejdsmiljørepræsentant på AU. Opstillingsperioden er i december måned og selve valget foregår i starten af det nye år. Rektor Brian Bech Nielsen opfordrer alle ansatte til at engagere sig i valget til arbejdsmiljøorganisationen.

26.10.2017 | Medarbejdere

Søg tilskud til kompetenceudvikling

Nu kan du søge om støtte til kompetenceudviklingsaktiviteter i 2018. Send din ansøgning inden den 15. december 2017.

Viser resultater 71 til 80 ud af 673

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31