Nyheder

16.10.2017 | Medarbejdere

DFF-millioner til fire ST-forskertalenter

Danmarks Frie Forskningsfond har bevilliget 43 millioner kr. til 28 yngre forskere – de ti af dem kommer fra Aarhus Universitet, heraf fire fra ST.

11.10.2017 | Medarbejdere

ST fastholder rumtemperatur på 21 °C

Fakultetsledelsen fastholder energisparekravet, og derfor vil rumtemperaturen også fremover blive holdt på 21°C, som Arbejdstilsynet anbefaler.

Man kunne ikke have ønsket sig en bedre ramme for indvielsen af WATEC, hvor selv vejret viste sig fra sin bedste side. (Foto: AU FOTO/Melissa Bach Yildirim)
Dekan Niels Chr. Nielsen bød de mange fremmødte velkommen, og pointerede, at WATEC har et stort samfundsmæssigt potentiale og mulighed for at opbygge en international førende aktivitet med stort forskningsmæssigt volumen og stor samfundsmæssig gennemslagskraft. (Foto: AU FOTO/Melissa Bach Yildirim)
Direktør Lars Schrøder fra Aarhus Vand havde taget en vision med, som han benyttede lejligheden til at dele med gæsterne: kunne WATEC markere starten på et regionalt samarbejde? Et Water Valley? (Foto: AU FOTO/Melissa Bach Yildirim)

10.10.2017 | Medarbejdere

Starten på Water Valley?

En velbesøgt åbning af det nyeste forskningscenter på Science and Technology fik de gode idéer og visioner for fremtiden til at pible frem allerede under de indledende taler i auditoriet på Navitas i Aarhus.

10.10.2017 | Medarbejdere

Valget er dit!

13. - 16. november 2017 skal videnskabelige medarbejdere og studerende på AU vælge repræsentanter til universitetets mange råd, nævn og udvalg.

Foto: Poul Ib Henriksen, AU

09.10.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

AU indfører adgangskvotient på alle naturvidenskabelige og ingeniøruddannelser

Fremover skal kommende studerende have et snit på mindst 7,0 for at blive optaget direkte gennem kvote 1 på en uddannelse på Science and Technology. Ændringen sker for at styrke kvaliteten i uddannelserne, mindske frafaldet og skabe bedre dimittender.

06.10.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

AU vinder kontrakt om vildtforvaltning

Universitet har vundet konkurrencen om det seneste udbud om myndighedsrådgivning inden for forvaltning af vilde dyr i Danmark

Professor Jacob Schach Møller er ny institutleder på Institut for Matematik pr. 1. oktober 2017. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet.

05.10.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ny institutleder på Institut for Matematik

Viceinstitutleder Jacob Schach Møller er ansat som ny institutleder på Institut for Matematik pr. 1. oktober 2017.

03.10.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Idéernes legeplads

Syntetisk kød, innovativ brystpumpe som sundhedsfaglig nyskabelse, og billig lagringsmulighed for vedvarende energi var de tre vindende koncepter sidste år. I år har dekanen igen udfordret de studerende, og snart kan frugten af deres arbejde nydes.

02.10.2017 | Medarbejdere

Ny karriereplatform for yngre forskere er i luften

Aarhus Universitet har gjort det nemmere for unge forskere at planlægge et karriereforløb. Et nyt, omfattende karriereudviklingsprogram og en ny fælles platform er blandt de tiltag, som nu er frit tilgængelige for unge forskere.

Centre for Water Technology indvies d. 6. oktober. (foto: Colourbox)
Ferskvand er den mest begrænsende ressource på vores klode. Det er derfor essentielt at udnytte ressourcerne på den mest bæredygtige måde, og at undgå forurening af såvel overfladevand som grundvand. WATEC vil undersøge og udvikle teknologi til vandets vej fra undergrund til hane, og tilbage igen. (Ill: WATEC)

02.10.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Aarhus Universitet styrker forskning til gavn for klodens mest værdifulde ressource

Rent vand er uden sammenligning den mest begrænsende ressource på global skala: uden vand – intet samfund. Dansk ekspertise og forskning inden vandteknologi er i international særklasse indenfor alle aspekter af vandcyklussen, og med en ny forskningsstrategisk satsning styrker Aarhus Universitet nu den indsats yderligere, når det strategiske…

Viser resultater 81 til 90 ud af 673

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31