Nyheder

Dekan Niels Chr. Nielsen understreger, at universitetet spiller en vigtig rolle i arbejdet med FN's verdensmål. (AU Foto)
Der var fuldt hus til konferencen 'Partnerskaber for en bæredygtig fremtid' i Aulaen på Aarhus Universitet (AU Foto).
Partnerskaber for en bæredygtig fremtid (AU Foto)

05.02.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Science and Technology har fokus på FN’s verdensmål

Science and Technologys forskning og uddannelser peger direkte ind i de temaer FN’s verdensmål rejser. Det giver fakultetet mulighed for at spille en central rolle i udviklingen af løsninger til de store globale udfordringer. Hvordan vi som universitet understøtter verdensmålene og bæredygtighed er derfor et vigtigt fokuspunkt.

FN's SDG logo

05.02.2019 | Medarbejdere

Søg midler til at bygge bæredygtigheds-netværk

For at bygge videre på ideerne fra konferencen på AU om FN’s Verdensmål d. 4. februar har Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde (UFFE) valgt at støtte oprettelsen af en række bæredygtighedsnetværk, hvor AU’s forskere kan bygge netværk med eksterne samarbejdspartnere. Alle AU-medarbejdere kan søge midlerne. Der er deadline d. 15. marts.

Peter Balling (t.v.) og Ludvig Muren foran det nye protonterapianlæg på Aarhus Universitetshospital. Foto: Michael Harder/AUH.

01.02.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

15 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til interdisciplinær forskning i strålingsdoser

Peter Balling fra Institut for Fysik og Astronomi har sammen med Ludvig Muren fra Klinisk Institut og Aarhus Universitetshospital modtaget en Interdisciplinary Synergy-bevilling fra Novo Nordisk Fonden.

Carlsbergfondet har netop uddelt Semper Ardens-bevillinger til en samlet sum af 200 mio kr. Grafik: Carlsbergfondet
Professor Jeffrey S. Hangst, Institut for Fysik og Astronomi, modtager 20,1 millioner kr. Foto: Aarhus Universitet
Professor Thomas Pohl, Institut for Fysik og Astronomi modtager 15,2 millioner kr. Foto: Aarhus Universitet
Professor Troels Skrydstrup, Institut for Kemi samt iNANO, modtager 7,5 millioner. Foto: Aarhus Universitet

01.02.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Tre forskere fra Science and Technology får Semper Ardens-bevillinger fra Carlsbergfondet

Forskerne får omkring 43 millioner i alt til at gå i dybden med antistof, undersøge den ultimative optiske kontrol af lyset samt til at udvikle forbedret genbrug af plastik.

Jesper Buus Nielsen, professor og centerdirektør. Foto: Mette B. Klausen

01.02.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

50 millioner kroner til fri forskning i bedre blockchain-teknologi

Den 1. februar åbner Concordium Blockchain Research Center på Institut for Datalogi, Aarhus Universitet. Centret skal forske i blockchain-teknologi med fokus på sikkerhed, gennemsigtighed og generel anvendelighed. Det er støttet af Concordium Foundation med 50 millioner kroner over fem år.

Via live-video fra ISS kunne man torsdag se Aarhus Universitets første satellit, Delphini-1, blive sendt ud i rummet. Dermed er Aarhus Universitet officielt blevet et rum-universitet. Foto: NASA og NanoRacks

31.01.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

AU er nu officielt rum-universitet

Torsdag 31. januar klokken præcis 13.00 trådte Aarhus Universitet officielt ind i rækken af universiteter i verden, der har en satellit i rummet. Her blev Delphini-1 nemlig sendt i kredsløb fra den internationale rumstation, ISS. Nu skal teamet bag Delphini-1 prøve at få etableret kontakt med satellitten.

Foto: Colourbox

31.01.2019 | Medarbejdere

Lønforhandlinger starter 1. februar

Ønsker du at få forhandlet din løn? Så læs med her. I perioden 1. – 22. februar kan medarbejdere på AU udfylde skema med oplysninger til brug for lønforhandling 2019.

Tre forskere modtager i alt 31 mio. kr. til avanceret forskningsudstyr. Foto: Novo Nordisk Fonden

29.01.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

31 millioner fra Novo Nordisk Fonden til avanceret forskningsteknologi

Tre forskere fra Aarhus Universitet har med store investeringer i laboratorieudstyr støttet af Novo Nordisk Fonden fået mulighed for at booste deres forskning inden for proteiner, nanopartikler og biologiske molekyler.

Miljø og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen sammen med dekan Niels Chr. Nielsen fra Science and Technology
Fra venstre: Flemming Skov (Institut for Bioscience), Kurt Nielsen (prodekan, Science and Technology), Jakob Ellemann-Jensen (miljøminister), Niels Chr. Nielsen (dekan, Science and Technology) (AU Foto)
Biodiversitetssymposiet 2019 trak fulde huse i Søauditorierne på Aarhus Universitet. (AU Foto)

28.01.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Stigende interesse for dansk biodiversitet

Et imponerende fremmøde på over 400 deltagere var mødt op til det femte biodiversitetssymposium, der blev afholdt på Aarhus Universitet den 22. januar. Her var forskere, forvaltere, konsulenter og beslutningstagere samlet for at gøre status over biodiversiteten i den danske natur. Det vidner om en stor - og stadig stigende - interesse for emnet.

AU skal blive bedre både til at fastholde talentfulde kvindelige forskere på AU og rekruttere flere kvinder inden for de områder, hvor der er en skæv balance mellem kønnene. Foto: Lars Kruse, AU

24.01.2019 | Medarbejdere

Konference: Hvordan får vi flere kvindelige forskere på AU?

Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde (UFFE) inviterer ledere, medarbejdere og studerende til en én-dags konference 8. marts for at diskutere, hvordan vi forbedrer kønsbalancen blandt forskere på AU.

Viser resultater 81 til 90 ud af 446

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31