Nyheder

Professor Lars Peter Nielsen flankeret af dekan Niels Chr. Nielsen og formanden for Danmarks Grundforskningsfond, professor Liselotte Højgaard. Foto: Peter F. Gammelby, AU
Institutleder Hans Brix fra Institut for Bioscience bød såvel CEM som gæsterne i auditoriet velkommen. Foto: Lise Balsby
Professor Lars Peter Nielsen demonstrerer, hvor lange kabelbakterierne kan blive. Foto: Lise Balsby.
Professor Liselotte Højgaard, formand for Danmarks Grundforskningsråd, glæder sig over det nye grundforskningscenter - og er sikker på, at CEM bliver alle 56 mio. kr. værd, også selv om det skulle vise sig, at forskerne ikke når at finde svar på alle spørgsmålene. Foto: Lise Balsby

01.12.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Center for Elektromikrobiologi åbnet

Et nyt grundforskningscenter, Centre for Electromicrobiolgy, blev officielt åbnet i dag, den 1. december, ved et arrangement i Søauditorierne. Centret modtager i første omgang 56 mio. kr. i støtte fra Danmarks Grundforskningsfond.

29.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Forskere redegør for kritik af kvælstofberegninger

I et nyt notat redegør forskere fra Aarhus Universitet for den kritik, som Danmarks Naturfredningsforening har rejst af beregninger, der blev udført for Miljø- og Fødevareministeriet i 2015.

29.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Aarhus Universitet tager kritik af myndighedsrådgivning alvorligt

Berlingske Tidende bragte lørdag den 25. november en artikel, hvori en tidligere medarbejder ved universitetet, Bjørn Molt Petersen, kritiserer de beregninger, som Aarhus Universitet leverede i forbindelse med vedtagelse af Landbrugspakken.

28.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Ny forskning støtter fortsat tal for marginaludvaskning anvendt i forbindelse med landbrugspakken

Gennem flere år er der efterlyst flere målinger og mere viden om, hvordan gødning og afgrøder påvirker udvaskningen af kvælstof fra dyrkningsjorden. Indtil videre er tallene fra rodzonemodellen NLES4, der blev anvendt i forbindelse med landbrugspakken, det bedste bud på hvordan udvaskningen ændres ved ændringer i gødningstilførsel. Selv om tallene…

28.11.2017 | Medarbejdere

Hvor går du hen, hvis det brænder?

Eller hvis din kollega falder om med hjertestop? Nok ikke ind på au.dk/beredskab. Men det er her, du kan sikre, at du er forberedt, når uheldet er ude.

27.11.2017 | Medarbejdere

Husk at registrere publikationer i Pure

2017 nærmer sig sin afslutning, og AU Library gør derfor opmærksom på deadlines og praktisk information omkring indberetning af universitetets publikationer i Pure.

22.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere, Ph.d.-studerende

Fem modtagere af Sapere Aude-bevillinger på Science and Technology

Fem ud af de syv bevillingsmodtagere, der er på Aarhus Universitet, kan findes på Science and Technology. Bevillingerne fra Det Frie Forskningsråd er tildelt til excellente ansøgere, med originale forskningsidéer og ambitionerne som forskningsledere i orden.

Underskrifterne på den nye aftale blev sat af (fra venstre) Thomas Bjørnholm (KU), Katrine Krogh Andersen (DTU), Niels Christian Beier (SFU), John Womersley (ESS), Henrik Bindslev (SDU) og Niels Chr. Nielsen (Science and Technology, AU)

21.11.2017 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Øget samarbejde mellem ESS, universiteterne og regeringen

Aarhus Universitet har sammen med fem af landets øvrige universiteter, Styrelsen for Forskning og Uddannelse og European Spallation Source (ESS) aftalt at styrke samarbejdet og videndelingen mellem ESS og forskningsmiljøerne i Danmark.

21.11.2017 | Medarbejdere

Her er resultatet af universitetsvalg 2017

Se resultatet af dette års universitetsvalg, hvor VIP’ere kunne stemme til studienævn og ph.d.-udvalg. Herudover kunne de studerende på AU stemme nye studenterrepræsentanter ind i AU's bestyrelse, akademiske råd og studienævn, mens ph.d.-studerende kunne stemme til AU's ph.d.-udvalg.

10.11.2017 | Medarbejdere

Forskningsminister på besøg i AU Foulum

Basale forskningsaktiviteter og samarbejde med industrien var i fokus da uddannelses- og forskningsminister Søren Pind besøgte AU Foulum.

Viser resultater 91 til 100 ud af 703

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31