Nyheder

Lektor Wolf Eisenhardt, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet. Foto: VILLUM FONDEN.
Lektor Jan Frahm, Institut for Matematik, Aarhus Universitet. Foto: VILLUM FONDEN.

23.01.2019 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

To yngre AU-forskere får bevilling fra VILLUM FONDEN

Wolf Eiserhardt fra Institut for Bioscience og Jan Frahm fra Institut for Matematik har hver fået en Villum Young Investigator-bevilling på 10 mio. DKK.

Studerende AU har de sidste par år været med til at gøre nanosatelliten Delphini-I klar til opsendelse. Satellitten befinder sig nu ombord på den Internationale Rumstation, hvorfra den i februar skal sætte i kredsløb omkring jorden. Målet med ESA BIC DK er, at give de studerende mod på at starte deres egne virksomheder inden for rumteknologi efter afslutningen af deres studier. Foto: Lars Kruse/AU foto
Lektor Christoffer Karoff. Foto: Privat

15.01.2019 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Science and Technology vil uddanne fremtidens rumentreprenører

ST klæder de studerende på til at komme med ideer til opstartsvirksomheder gennem et tværfagligt Space Entrepreneurship Program, hvor de studerende vil blive undervist i faglige emner inden for både rumteknologi og entrepreneurship.

Foto: Unsplash.com

11.01.2019 | Medarbejdere

Ny webside skal hjælpe nyansatte

Det kan være svært at være ny medarbejder i en stor organisation. Men nu bliver det forhåbentlig lidt lettere at være ny på AU. På au.dk/nymedarbejder har vi samlet de informationer, man har brug for, når man som nyansat skal godt fra start.

Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology. Foto: Lars Kruse, AU

20.12.2018 | Medarbejdere

Dekanens julehilsen 2018

Dekan Niels Chr. Nielsen giver i dette interview sit bud på de vigtigste ting i året der er gået, og ønsker medarbejdere og studerende ved ST glædelig jul og godt nytår.

Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, AU

20.12.2018 | Medarbejdere

Akademiske Råd og ledelsen på Aarhus Universitet gør fælles sag mod pres på forskningsfriheden

I februar viste en Politiken-undersøgelse, at en ikke uvæsentlig del af de danske universitetsforskere havde oplevet at få deres forskningsfrihed sat under pres. Det mente vi på Aarhus Universitet (AU) var en så væsentlig problemstilling, at vi igangsatte vores egen undersøgelse med formændene for de akademiske råd og fællestillidsrepræsentanten…

Foto: Jørgen Weber luftfoto

18.12.2018 | Medarbejdere

Endelig beslutning om Campus 2.0 til februar

Universitetet vil udarbejde yderligere baggrundsmateriale, som belyser de økonomiske konsekvenser af masterplanen for den fysiske udvikling af universitetet, før der træffes beslutning i bestyrelsen.

Fra venstre: Professor Torben Sigsgaard - Inst. for Folkesundhed, Institutleder Carsten Suhr Jacobsen - Inst. for Miljøvidenskab, Professor Carsten Bøcker Pedersen - Inst. for Økonomi, Professor Clive Eric Sabel - leder af BERTHA, Center manager Rikke Dalgaard - BERTHA, Professor Ole Hertel - Inst. for Miljøvidenskab, Dekan Niels Chr. Nielsen - Science and Technology, Klinisk professor Christian Erikstrup - Inst. for Klinisk medicin. (foto: Rasmus Rørbæk)

12.12.2018 | Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Proppen sprang for BERTHA

Nyåbnet forskningscenter vil undersøge, hvordan den moderne tilværelse påvirker vores sundhed og sygdom ved at samle kompetencer fra tre ud af fire fakulteter. BERTHA, som det nye center kaldes, åbnede officielt mandag d. 10/12 i Roskilde.

07.12.2018 | Medarbejdere

Tilfredshedsundersøgelse om IT-understøttelsen på AU

Rambøll foretager i øjeblikket en undersøgelse på vegne af AU IT, som ønsker at få en fornemmelse af studerendes og medarbejderes tilfredshed med IT-understøttelsen på universitetet.

Imponerende slæde: TowTEM består af to slæder, som vha. elektromagnetiske bølger kortlægger undergrunden i 3D ned til 50 meters dybde i en hidtil uset detaljegrad, mens de trækkes efter en ATV (firehjulet motorcykel). Professor Esben Auken (nr. 5 fra venstre) svarer på spørgsmål fra Niels Due Jensen (ved hans side) og prodekan Kurt Nielsen. Længst til venstre Kim Nøhr Skibsted, direktør for Poul Due Jensens Fond. Foto: Søren Kjeldgaard.
Elektronikingeniør Søren Møller Dath demonstrerer for Niels Due Jensen, Kurt Nielsen og Esben Auken, hvordan den computerbestykkede ATV opsamler data om undergrunden via slæderne. Foto: Søren Kjeldgaard.
I Niels Peter Revsbechs sensor-laboratorie forklarer postdoc Deby Fapyane Niels Due Jensen om de nitrit- og CO2-sensorer, hun er med til at udvikle - mens Niels Peter Revsbech (tv) lytter med. Foto: Søren Kjeldgaard.
Gæsterne fra Poul Due Jensens Fond lytter opmærksomt: Fra venstre tidligere bestyrelsesformand Niels Due Jensen, fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted og programchef Poul Toft Frederiksen. Foto: Søren Kjeldgaard.

06.12.2018 | Medarbejdere, Offentligheden / Pressen

Poul Due Jensens Fond begejstret for samarbejde med AU

En prominent delegation fra Poul Due Jensens Fond besøgte Science and Technology for at se, hvad fondens donation på 40 mio. kr. til Aarhus University Centre for Water Technology (WATEC) går til – og tale om, hvad man ellers kan samarbejde om. Både gæster og værter ser et stort potentiale for yderligere samarbejde i fremtiden.

Opsendelsen af Falcon 9 CRS-16 Dragon med Delphini-1 ombord forløb helt som den skulle onsdag 5. december. En gruppe studerende og medarbejdere som deltager i satellitprojektet overværede opsendelsen på Kenedy Space Center fra NASA's VIP Guest Area, hvor fra dette billede er taget. Foto: Victoria Antoci
Holdet bag Delphini-1 mens nedtællingen til opsendelsen er i gang. Foto: Victoria Antoci
Studerende, medarbejdere og interesserede borgere - både store og små - var mødt op i Søauditorierne i Aarhus for at overvære opsendelsen. Foto: Søren Kjeldgaard
Dekan Niels Chr. Nielsen sammen med Rune Hylsberg Jacobsen fra Institut for Ingeniørvidenskab og Christoffer Karoff fra Institut for Geoscience og Institut for Fysik og Astronomi, som deltager i Delphini-projektet. Foto: Søren Kjeldgaard

06.12.2018 | Medarbejdere

Vellykket opsendelse af Aarhus Universitets første satellit

Onsdag aften var det den foreløbige kulmination på AU’s rumprogram AUSAT, da Delphini-1 ombord på fragtrumskibet Dragon blev sendt op mod den internationale rumstation ISS med en Falcon 9-raket fra Space X.

Viser resultater 91 til 100 ud af 446

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

89572 / i31