AU-biolog modtager Dronning Margrethe II's Videnskabspris

Professor Jens-Christian Svenning er den første modtager af Dronning Margrethe II’s Videnskabspris, der bliver tildelt af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab til en fremragende forsker.

20.04.2016 | Anne-Mette Siem

Fotos: Lars Svankjer

Professor Jens-Christian Svenning fra Institut for Bioscience på Aarhus Universitet får 20. april den nyindstiftede Dronning Margrethe II's Videnskabspris.

Jens-Christian Svenning forsker i geografisk økologi, der handler om at forstå organismernes samspil med hinanden og det omgivende miljø.

Han står bag en række fremtrædende forskningsresultater og har blandt andet tidligere modtager EliteForsk-prisen.

Videnskabernes Selskabs præsidium har valgt prismodtageren efter indstilling fra medlemmerne. Præsident Kirsten Hastrup begrunder udvælgelsen således:

"Jens-Christian Svennings arbejde er ikke alene af høj videnskabelig kvalitet, det er også uhyre vigtigt for vores viden om samspillet mellem klima og biologisk mangfoldighed. Hans forskning i forholdet mellem klimaforandring og biologisk mangfoldighed i tidligere tider har således stor betydning for vores forståelse af fremtidens klimascenarier og disses konsekvenser for klodens biodiversitet."

Læs mere om Jens-Christian Svenning og Dronning Margrethe II’s Videnskabspris.

Offentligheden / Pressen, Medarbejdere