Birgit Schiøtt fortsætter som institutleder på Institut for Kemi

Professor Birgit Schiøtt er ansat som institutleder på Institut for Kemi for en femårig periode. Hun har været konstitueret institutleder samme sted de seneste to år.

26.01.2017 | Christina Troelsen

Professor Birgit Schiøtt fortsætter som institutleder på Institut for Kemi, Aarhus Universitet. (Foto: Lars Kruse, AU Foto)

Fra 1. februar 2017 er professor Birgit Schiøtt blevet ansat som institutleder på Institut for Kemi, hvor hun har været konstitueret institutleder siden december 2014.

Dekan Niels Chr. Nielsen glæder sig over, at hun nu fortsætter på posten:

”Birgit Schiøtt er en dygtig og yderst vellidt leder på instituttet, og hun har ydermere bidraget konstruktivt i fakultetsledelsens arbejde de seneste to år. Derfor er jeg meget tilfreds med, at hun har valgt at søge stillingen, og jeg ser frem til det fortsatte samarbejde”, siger Niels Chr. Nielsen.

Birgit Schiøtt ser frem til at fortsætte arbejdet som institutleder på Institut for Kemi:

”Vi står midt i nogle spændende udfordringer inden for vores kerneopgaver. På uddannelsesområdet er det her og nu omlægningen til semesterstruktur, som fylder meget – her er det vigtigt at vi benytter lejligheden til at højne uddannelseskvaliteten. Samtidig er vi udfordret af fremdriftsreformen. Jeg ser frem til at være med til at sikre, at vi får håndteret begge udfordringer optimalt uden at de studerendes udbytte og trivsel ødelægges. Inden for forskningen skal vi over de kommende år sadle om til et ændret funding-landskab, ligesom vi samtidig skal have fokus på at sikre det næste vækstlag af talentfulde dygtige yngre forskere, som bringer nye spændende forskningsfelter til Institut for Kemi. Det er blot nogle af de store opgaver, der skal løses og implementeres de kommende år, og det glæder jeg mig til at være en del af”, siger Birgit Schiøtt.

Udover ledelsesopgaverne deltager Birgit Schiøtt stadig aktivt i forskningen. Hun er til daglig leder af ”Biomodelleringsgruppen” på Institut for Kemi, der beskæftiger sig med proteiners og andre biomolekylers indbyrdes vekselvirkninger, specielt med fokus på hjernens kemi, men hun arbejder også med andre emner som eksempelvis peptider involveret i Type 2 Diabetes og forskellige teknologisk vigtige peptider og proteiner. Hun er desuden tilknyttet iNANO og har mange samarbejdsprojekter med medicinal- og bioteknologiske virksomheder og akademiske forskningsgrupper i både Danmark og udlandet. Det inkluderer fx Oxford University, University of California, San Diego, og University of Illinois, samt for tiden både Novozymes og Lundbeck i Danmark og amerikanske Aptinyx.

Birgit Schiøtt blev cand.scient. i kemi og fysik i 1990 og ph.d. i kemi i 1993 fra Aarhus Universitet, hvor hun var på 1-årige studieophold både på Cornell University og på MIT i USA. Hun var postdoc i ét år på Kemisk Institut og senere i to år på University of California, Santa Barbara. I perioden 1994-1996 og igen fra 1998-2000 var hun gymnasielærer på Aarhus Katedralskole i sammenlagt fire år, hvorefter hun atter vendte tilbage til Aarhus Universitet som hhv. Steno-stipendiat fra 2001-2003 og Skou-stipendiat fra 2004-2006. Hun blev fastansat som lektor i 2007 og blot to år senere udnævnt til professor med særlige opgaver (MSO) i biomodellering og medicinalkemi. Hun blev Professor i 2014 i ”Biocomputational chemistry”.

Institutleder Birgit Schiøtt
Institut for Kemi, Aarhus Universitet