Dekanen udfordrer studerende

Den innovative case-konkurrence Dean’s Challenge bliver afholdt for tredje år i træk, og giver ST-studerende mulighed for at udtænke nye og utraditionelle løsninger til globale problematikker.

13.09.2017 | Amalie Tromborg Thaysen

I Dean’s Challenge bliver de studerende udfordret med 3 forskellige cases inden for 3 forskellige kategorier, som er FOOD, HEALTH og CLIMATE/ENERGY. Til hver kategori er der tilknyttet en dansk virksomhed med ekspertise inden for det givne felt, og som også er med i afgørelsen om, hvem der vinder.

Dean’s Challenge er opstået af et samarbejde mellem studenterforeningen NOVA og dekan Niels Chr. Nielsen i 2015, efter et ønske om at give de studerende en mulighed for at afprøve deres kompetencer inden for videnskabelig innovation i et sikkert miljø. Konkurrencen starter med offentliggørelse af de tre udfordringer den 2. oktober, mens der den 5. oktober er KICK-OFF event med deltagelse af dekanen og partnervirksomhederne. De studerendes løsninger bliver afleveret den 29. oktober, og den 6. november er der finale med deltagerpræsentationer for jury og publikum (alle er velkomne). Førstepræmien i de 3 kategorier er 10.000 kr., og 2. og 3. pladsen får 2.500 kr. hver.

Ud over de fine pengepræmier er der også yderst relevante erfaringer at trække ud af arbejdet i konkurrencen, som man kan tage med sig i sin videre færd. Det er ikke små ting, som samfundet efterspørger af kompetencer hos de studerende, f.eks. at være innovativ og nytænkende, at være beslutningsdygtig, og ikke mindst turde at gå forrest. Det er netop de samme kompetencer, som trænes ved at være med i Dean’s Challenge. Kender du nogle dygtige studerende? Så opfordr dem til at melde sig.

Et reklameslide for konkurrencen kan downloades her til fri afbenyttelse under forelæsninger

Yderligere information: www.studerende.au.dk/Deans-Challenge