Den nye dekan for Science and Technology fik en varm velkomst

Lokalet var fyldt til bristepunktet, snakken gik livligt, og stemningen var god, da universitetets medarbejdere, studerende og samarbejdspartnere var samlet for at byde den nye dekan for Science and Technology, professor Niels Chr. Nielsen, velkommen i hans nye stilling.

04.09.2013 | Mette Helm

Sjældent har så mange mennesker været samlet i Fysisk Kantine på én gang. Anledningen var tiltrædelsesreception for Niels Chr. Nielsen, der er ny dekan for Science and Technology. Foto: AU/Anders Tærup

Rektor Brian Bech Nielsen holder tale til dekanen. Foto: AU/Anders Tærup

Dekan Niels Chr. Nielsen (tv) sammen med sin fogænger på posten, rektor Brian Bech Nielsen. Foto: AU/Anders Tærup

TÅGEKAMMERET indledte sit optrin med en festlig sang til dekanen. Foto: AU/Anders Tærup

TÅGEKAMMERET overrækker en flaske Gammel Dansk til dekanen. Foto: AU/Anders Tærup

TÅGEKAMMERET giver dekanen en dekanhat. Foto: AU/Anders Tærup

”En dygtig og meget kompetent leder”

Den første taler ved mikrofonen var Niels Chr. Nielsens forgænger på posten og den nuværende rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen:

”Udover at være en aldeles fremragende forsker, så har du stor erfaring med universitetets samspil med det omgivende samfund gennem dit utal af samarbejdsprojekter samt ikke mindst gennem dit hidtidige virke som leder af det interdisciplinære nanosciencecenter, iNANO. Med dig har Science and Technology fået en leder, der er et meget behageligt menneske med et fantastisk drive og en arbejdskapacitet, som overstiger det fattelige. Du har et lyst sind og en sund evne til at grine – også af dig selv; en noget underkendt egenskab, men ikke desto mindre vigtig, specielt i et lederjob. Kombinationen af dine egenskaber gør, at Science and Technology med dig er blevet beriget med en dygtig og meget kompetent leder, og jeg er glad for at kunne overlade dekanstolen i din trygge varetægt. Jeg er sikker på, at Science and Technology med dig ved roret vil fortsætte sin rivende udvikling og nå nye højde – altid med fokus på kvalitet i uddannelse, forskning og vekselvirkningen med samfundet. Du brænder for opgaven, og du brænder for dette universitet.”

”Dit dekanat skylder os en kasse øl!”

Derefter overtog festforeningen TÅGEKAMMERET scenen i vanlig stil med skønsang, udklædning og vejrende faner.

”Udover den fine sang og en invitation til en kop kaffe på TÅGEKAMMERET vil vi gerne give dig en gave. Som traditionerne foreskriver, giver vi noget drikkeligt. Vi er meget glade for Gammel Dansk – det håber vi også, du er. Derudover så er du nu blevet dekan for det hele. Det betyder, at du også er vores dekan, og det vil vi gerne markere ved at sætte vores logo på dig med denne t-shirt. Og så vil vi også gerne benytte lejligheden til at sige, at du har nu overtaget dekanatet – det er dit dekanat; for øvrigt det dekanat, som skylder os en kasse øl!”

Dekanen fik også i den forbindelse overrakt et statussymbol: en dekan-hat i form af en attråværdig Fætter BR-kasket.

”Du bidrager med latter”

Også universitetets pressechef, Anders Correll, benyttede lejligheden til at give Niels Chr. Nielsen en varm velkomst.

”Du har forstået at fastholde Science and Technologys gode filosofi om, at mest spildt af alle vore dage er dem, hvor vi ikke har leet. Jeg har faktisk læst i en artikel, at et kvarters latter kompenserer for to timers søvn, og at det er godt for vores immunsystem. Latter og et godt grin er også godt for vores arbejdsklima, og det bidrager du med.”

En tak til de fremmødte

Sidste taler var dekanen selv, der takkede de fremmødte for den store opbakning.

”Det er fantastisk at se så mange her i dag. Det er virkelig rørende. Det er en rigtig god start på et nyt job; et job, som jeg tilgår med ydmyghed og et job, som er meget spændende at gå ind i. Det bliver en kæmpe opgave at udfylde skoene fra mine forgængere, som har gjort en kæmpe arbejde for at føre hovedområdet frem til det, det er i dag. Jeg vil gøre mit bedste i samarbejde med jer, og jeg er sikker på, at det vil skabe yderligere fremdrift for os.”

Science and Technology, Medarbejdere, Reception