Den smukke matematik

Matematik er tal. Men vidste du, at matematik også er smukke billeder og figurer? På Steno Museet kan du nu få en videnskabelig kunstoplevelse med den omrejsende udstilling IMAGINARY.

09.04.2013 | Christina Troelsen

IMAGINARY tager dig med ind i matematikkens elegante og smukke verden. IMAGINARY er en interaktiv, omrejsende udstilling, der oprindeligt er lavet af det matematiske forskningsinstitut ’Oberwolfach’ i Tyskland. Udstillingen har besøgt mere end 60 byer i 15 lande, siden den første gang blev vist i forbindelse med “Tysklands Matematiske år” i 2008. Nu er IMAGINARY kommet til Danmark i anledning af Dansk Matematisk Forenings 140 års jubilæum.

Udstillingen indeholder matematiske illustrationer, visuelle interaktive installationer, 3D objekter og deres teoretiske baggrund.

IMAGINARY er en videnskabelig kunstoplevelse, som kan ses på Steno Museet i Aarhus fra 4. april til slut august 2013. Se åbningstider på stenomuseet.dk

Grundforskningscentret QGM og Institut for Matematik ved Aarhus Universitet har i samarbejde med Dansk Matematisk Forening taget initiativ til at få udstillingen til Danmark.

Man kan finde og gratis downloade alt indhold såsom programmer og billeder på IMAGINARY’s hjemmeside: www.imaginary.org

Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere