Du er klog, men kan du formidle det?

Er du ph.d.-studerende, og drømmer du om at få din forskning ud i medierne? Eller vil du gerne have nemmere ved at forklare familie og venner om din forskning?

15.09.2016 | Monica Andersen

Peter Hyldegård, fra videnskab.dk giver individuel feedback til kursisterne.

Så er det nu, du skal slå til. Ph.d.-skolen udbyder et kursus i forskningsformidling på campus Aarhus til alle ph.d. studerende.

Kurset tager 6 uger og svarer til 5 ECTS point. Der bliver taget udgangspunkt i din egen forskning, og du bliver interviewet og får feedback på det. Du vil opleve, at din indviklede forskning kan blive forklaret på en måde, hvor det bliver både folkeligt og familiefest-venligt. Du vil blive trænet både skriftligt og mundtligt i kontakt med medierne af de mange dygtige gæstelærere fra forskellige medier.

Vejen til videnskab.dk
Helene Halkjær Jensen er tidligere deltager på kurset og ph.d.-studerende ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik. Kurset har betydet, at hun nu laver en videoserie om sit ph.d-univers på videnskab.dk. I videoerne benytter hun nogle af det fortælleteknikker, hun har lært på formidlingskurset til at give brugerne af videnskab.dk en dybere indsigt i det at være forsker og hendes ellers komplekse forskning.
Du kan se videoerne om ph.d.-universet her.

Fra forvirrende til fordøjeligt
”Kurset er for dem, som er interesserede i populærvidenskabelig formidling. Hvis man gerne vil prøve kræfter med at skrive en artikel til dagspressen, Videnskab.dk eller lignende – eller hvis man overvejer at arbejde med journalistik senere. Man lærer, hvordan journalister arbejder, og får man en fornemmelse af, hvordan man opbygger en tekst, så den er mere spiselig, ” fortæller Helene Halkjær Jensen, og som sammen med to andre kursister skrev en beretning om kurset sidste år.

Hele kurset forgår på dansk og koster er 1400kr. Det starter d. 20. oktober 2016. Kurset vil blive gentaget til foråret, så hvis du ikke kan denne gang, så er der håb endnu.
Du kan tage et nærmere kig på programmet for kurset her.

Tilmeldingsfristen er d. 20. september.
Hvis det lyder som noget for dig, så kan du tilmelde dig her.

Se kursusbeskrivelsen her.