Flere unge vil studere natur- og teknisk videnskab

Aarhus Universitets bacheloruddannelser inden for natur- og teknisk videnskab mærker en stigende interesse fra unge, der skal i gang med en videregående uddannelse. Knap 20% flere har valgt en uddannelse på Science and Technology som førsteprioritet sammenlignet med sidste år.

10.07.2013 | Mette Helm

Unge har været meget samfundsbevidste i deres valg af uddannelser og søgt optagelse på de uddannelser, som arbejdsmarkedet efterspørger, vurderer dekan og ansvarlig for uddannelsesområdet på Aarhus Universitet, Mette Thunø. Det har bl.a. resulterer i en stigning i antallet af ansøgninger til uddannelser på Science and Technology.

Igen i år er det uddannelser inden for natur- og teknisk videnskab, som med en stigning i antal ansøgere på 13,3 procent i forhold til 2012 og en stigning i antal 1. prioritetsansøgninger på 18,3 procent er højdespringeren på Aarhus Universitet.

”Det er meget glædeligt, at vi igen i år ser en stigning i interessen for de teknisk/naturvidenskabelige uddannelser,” siger dekan og ansvarlig for uddannelsesområdet på Aarhus Universitet Mette Thunø.

Hun fremhæver, at de unge har været meget samfundsbevidste i deres valg af uddannelser og søgt optagelse på de uddannelser, som arbejdsmarkedet efterspørger.

30. juli får alle ansøgere besked om de får tilbudt studieplads på Aarhus Universitet.

Overordnede udmeldinger
Dekan og ansvarlig for uddannelsesområdet på Aarhus Universitet Mette Thunø
Tlf: 2979 9330; e-mail: met@adm.au.dk

Vurdering af tal for Science and Technology
Prodekan for uddannelse på Science and Technology, Tom Vindbæk Madsen
Tlf: 2899 2116; e-mail: tom.madsen@biology.au.dk

Spørgsmål om tal, håndtering m.m.
Vicedirektør for AU Studier Maria Volf Lindhardt
Tlf: 4017 9754; e-mail: mvl@adm.au.dk

Presseansvarlig
Mathilde Weirsøe