Første møde i STs Advisory Board

Der var gode input og livlig debat, da STs nyetablerede Advisory Board mødtes for første gang 15-16. august

02.09.2013 | Anne-Mette Siem

Medlemmerne af STs Advisory Board:Øverst fra venstre: Gerry Gilmore, David T. Barnard, Lars Aagard. Midterste række: Martin J. Kropff, James W. Hicks. Forrest: Klaus Peter Bøgesø, Rikke Palmgren, Jakob Thulesen Dahl. kke tilstede: Lynn Gladden, Bjerne S. Clausen og Lea Kauppi.

Kort før sommerferien fik Science and Technology et Advisory Board, der skal rådgive dekan og dekanat om strategi, visioner og faglige anliggender indenfor de fire kerneområder forskning, talentudvikling, uddannelse og vidensudveksling.

Første møde blev holdt 15.-16. August og havde to hovedtemaer: Masseuniversitet kontra eliteuniversitet samt strategiske partnerskaber.

Mødet var præget af en livlig, men meget konstruktiv debat.

”Det var en spændende dag med mange gode bidrag fra Advisory Board. Vi fik mange brugbare input, vi kan bygge videre på”, siger dekan Niels Chr. Nielsen, der glæder sig over at være kommet så godt fra start med samarbejdet med Advisory Board,

Om Advisory Board

Advisory Board for Science and Technology består af eksterne medlemmer fra ind- og udland, som tilsammen dækker de fire fokusområder: forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse.

Medlemmerne af Advisory Board for Science and Technology 2013-2016:

• David T. Barnard, Professor, President and Vice-Chancellor,  University of Manitoba (CA)
  • Klaus Peter Bøgesø, Vice-President for External Affairs, Lundbeck (DK)
  • Bjerne S. Clausen, CEO, Haldor Topsøe (DK)
  • Jakob Thulesen Dahl, rektor, Skanderborg Gymnasium (DK)
  • Gerry Gilmore, Professor, Institute of Astronomy, University of Cambridge (UK)
  • Lynn Gladden, Professor, Pro-vice-chancellor, Department of Chemical Engineering and Biotechnology, University of Cambridge (UK)
  • James Hicks, Professor, Associate Vice-Chancellor for Research, University of California Irvine (USA)
  • Lea Kauppi, Professor, Director General, Finnish Environment Institute (FIN)
  • Martin J. Kropff, Professor, Rector, Wageningen University (NL)
  • Rikke Palmgren, rektor, Aalborg Tekniske Gymnasium (DK)
  • Lars Aagaard, Group Executive Vice President, Grundfos (DK)