Foredragsholdere søges til Dansk Naturvidenskabsfestival

Når Dansk Naturvidenskabsfestival løber af stabelen i uge 39 er der brug for dygtige foredragsholdere, som vil tage med 'Videnskaben på Besøg' ud på skoler, gymnasier, biblioteker osv. Opfordringen gælder både forskere og studerende.

26.04.2016 | Christina Troelsen

Der er brug for foredragsholdere, som vil fortælle den gode historie om naturvidenskab, teknik eller sundhed på skoler, gymnasier, biblioteker og i kulturhuse under Dansk Naturvidenskabsfestival i uge 39 (26.-30. september 2016).

Foredragsordningen 'Videnskaben på Besøg' er både for forskere, studerende og formidlere fra uformelle læringsmiljøer.

Hvor meget kræver det at være med?

At blive foredragsholder kræver, at man har lyst til at fortælle en god historie fra den naturvidenskabelige verden og smitte med sin begejstring for emnet, at man kan målrette sit foredrag til en specifik aldersgruppe, og endelig at man kan afsætte en eller flere dage i uge 39.

Ved tilmelding af foredrag er det vigtigt, at man laver en spændende beskrivelse af foredragets indhold, en lille teaser og ikke mindst en fængende titel. På www.naturvidenskabsfestival.dk/bliv-foredragsholder kan man se eksempler på tidligere beskrivelser og titler. Vi hjælper gerne med at gøre beskrivelsen fængende og forståelig for “ikke fagpersoner”.

Hvem, hvad og hvornår?

Målgruppen for 'Videnskaben på besøg' er elever i skoler (0.-10. klasse) og i gymnasier (1.-3.g). Foredragene gennemføres overalt i landet i dagtimerne fra mandag den 26. september til fredag den 30. september 2016. . Man bestemmer selv:

• hvor i landet man vil holde sit foredrag
  • hvor mange foredrag man vil holde
  • hvilken type foredrag, man vil holde
  • sin målgruppe

Der udbetales ikke honorar, men den skole/det gymnasium, som bestiller foredraget, refunderer foredragsholderens transportomkostninger.

Tilmelding

Tilmelding af foredrag sker på www.naturvidenskabsfestival.dk/bliv-foredragsholder. Der er tilmeldingsfrist 1. august, men foredrag som er tilmeldt allerede inden 2. maj er med i det online foredragskatalog, når vi åbner for bestillinger d. 13. maj 2015.

Hvem står bag?

Astra står bag Dansk Naturvidenskabsfestival, som finder sted hvert år i uge 39. Formålet med festivalen er at skabe engangerende oplevelser med science for børn og unge.

Festivalen er non-kommerciel og finansieres af Ministeriet for Børn og Undervisning og Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser samt en række private virksomheder og fonde.

Astra er det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark. Astra er en sammenlægning af NTS-centeret og Danish Science Factory, og fra 2016 også ScienceTalenter.

Læs mere om Dansk Naturvidenskabsfestival