Forureningsforsker modtager talentpris fra Lundbeckfonden

Jeremy David Silver fra Institut for Miljøvidenskab ved Aarhus Universitet modtager Lundbeckfondens Talentpris 2013. Prisen uddeles til forskere under 30 år, som har udmærket sig i deres videnskab.

13.11.2013 | Mette Helm

Jeremy David Silver fra Institut for Miljøvidenskab på Aarhus Universitet har netop modtaget Lundbeckfondens talentpris (Foto: Lundbeckfonden)

»Jeremy er en af de mest lovende unge forskere, jeg har kendt – både af de studerende jeg selv har haft fornøjelsen af at vejlede og alle de forskere, som jeg har kendt og arbejdet sammen med i over 70 nationale og internationale projekter,« siger sektionsleder og seniorforsker Jørgen Brandt fra Institut for Miljøvidenskab ved Aarhus Universitet om sin ph.d.-studerende.

Den 30-årige forsker arbejder med at forbedre computermodeller, som kan beregne luftforurening.

»I dag beskriver modellerne kun omkring 60%-70% af den partikelforurening, som findes i atmosfæren. Jeg forsøger at identificere modellernes svagheder, så beregningerne kan gøres mere præcise.« fortæller Jeremy David Silver.

Jeremy David Silver er oprindeligt uddannet i Australien indenfor videnskabsteori og matematik og har opnået adskillige priser og udmærkelser. Siden 2008 har han arbejdet med statistiske beregninger og matematiske, fysiske beregninger i form af computermodeller.

Hans tværfaglighed har allerede ført til publikation af 20 videnskabelige internationale artikler inden for såvel naturvidenskab som sundhedsvidenskab. Et meget højt antal for en så ung forsker og et markant tegn på, at han besidder et særligt forskningstalent.

»Jeg er meget tålmodig. Og jeg nyder udfordringer og mysterier, som er svære at finde svar på. Desuden kan jeg rigtig godt lide at arbejde med store datamængder på computere og forsøge at få indblik i et datasæt fra mange vinkler. Det synes jeg simpelthen er elementært spændende,« fortæller han.

Lundbeckfondens talentpris er en personlig hæderspris på 100.000 kroner.

Kontakt

Jeremy David Silver, Institut for Miljøvidenskab, Aarhus Universitet, tlf. 87 15 85 19, email: jds@dmu.dk

Science and Technology, Medarbejdere, Offentligheden / Pressen, Priser