Geofysik-pris til Esben Auken

Professor Esben Auken, Institut for Geoscience, er blevet tildelt The Frank Frischknecht Leadership Award 2016 for sit banebrydende arbejde inde for geofysik.

14.03.2016 | Christina Troelsen

Professor Esben Auken, Institut for Geoscience, er blevet tildelt The Frank Frischknecht Leadership Award 2016.

The Frank Frischknecht Leadership Award gives til en person, der viser ekstraordinært lederskab i at fremme forskningen i nær-overflade-geofysik. Prisen uddeles i fællesskab af Environmental and Engineering Geophysical Society (EEGS) og Near-Surface Geophysics Technical Section (NSTS, som er en del af Society of Exploration Geophysicists (SEG).

Esben Auken har bl.a. spillet en vigtig rolle i udviklingen af SkyTEM-teknologien.

I begrundelsen for tildelingen af prisen hedder det:

“Over the last 20 years, Dr. Esben Auken has made outstanding and unique contributions to the development of airborne time domain EM (TEM) methods, and inverse codes required to process these datasets. Dr. Auken has built arguably the strongest research group in near-surface geophysics in Europe, and perhaps worldwide at this time”

Læs hele begrundelsen (pdf)

Kontakt:

Professor Esben Auken