Grundfospris til AU-professor

Grundfosprisen 2014 på 1 million kroner blev i går overrakt til professor Bo Brummerstedt Iversen fra Institut for Kemi og iNANO på Aarhus Universitet, som en anerkendelse for hans forskning inden for materialer.

01.10.2014 | Peter F. Gammelby

Professor Bo Brummerstedt Iversen tildeles Grundfosprisen 2014 som en anerkendelse for hans forskning inden for materialer.

Størstedelen af den energi, der trækkes ud af fossile brændstoffer som kul og olie, går til spilde, som uudnyttet varme. Det gælder både på kraftværker og i bilmotorer. En stor del af denne energi kunne udnyttes til produktion af elektricitet med anvendelse af termoelektriske materialer, men de eksisterende materialer er simpelthen ikke gode nok.

- Bo Brummerstedt Iversen har udviklet og karakteriseret flere nye materialer, der bringer muligheden for en mere effektiv udnyttelse af de enorme mængder spildvarme afgørende skridt nærmere. Det har uhyre interessante perspektiver for virksomheder som Grundfos, der bidrager til at begrænse CO2-udledningen globalt, udtaler juryformand og bestyrelsesformand i Poul Due Jensens Fond, Niels Due Jensen.

Læs mere om tildelingen af prisen til Bo Brummerstedt Iversen

Offentligheden / Pressen, Medarbejdere