Her finder du Science and Technology i Aarhus Festuge

Hele syv gange har du mulighed for at få SciTech’et din festuge.

17.08.2016 | Monica Andersen

Alt bliver vendt ”Upside Down,” som er temaet for dette års festuge. Se en oversigt over de forskellige ST-events her.

 

Kom om bord på Aurora                
Du kan besøge forskningsskibet Aurora i forbindelse med ”Åben havn” i Aarhus Havn den 27. august kl. 11.00-15.00. Besætningen fortæller om skibets redskaber, og om geologer, biologer og oceanografers opdagelser gennem deres forskning på skibet. Arrangementet er helt gratis.
Du kan også komme med ud at sejle med Aurora. Den 3. september mellem kl. 10.00-16.00 har Aurora tre sejlture i Aarhus Bugt. Her kan man på første hånd opleve forskerudstyret i brug, fx kan man se, hvordan havbunden ser ud. Gæsterne bliver også klogere på forskningsprojekterne ombord. Pris 150 kr.

Læs mere om Aurora til Åben havn.
Og læs mere om rundtur med Aurora.

 

Steno Museets går Upside Down i deres kælder
Den 30. august kl. 19.00-20.00 slår Steno Museet dørene op til kælderen og invitere til guidet tour. Her kan man høre om de kulturhistoriske fund museet råder over og få indblik i de mest spektakulære elementer fra samlingen. Pris: 30 kr.

Lær mere om Steno Museets arrangement.

 

Spørg Aarhus Universitet
Du kan få stillet din spørgelyst, når seks forskellige forskere giver svar på publikums spørgsmål. Blandt de seks er Science and Technology godt repræsenteret med flere forskere, som er tilknyttet fakultetet. Arrangementet er også at finde på en ST-lokation, nemlig forskningsskibet Aurora. Det er muligt at få aftensmad til arrangementet, som er den 31. august kl. 17.45-21.00.

Læs mere, stil dit eget spørgsmål eller bestil billetter.

 

Væksthusene viser det skjulte frem
1. september kl. 19.00 er det væksthusenes tur til at gå Upside Down. Denne aften kan gæsterne komme med ned under væksthusene til den teknik, som normalt er usynlig for besøgene. Få et kig på alt det, der holder væksthusene i gang i de skjulte kulisser. Pris: 30kr.

Læs mere om Upside Down i Væksthusene.

 

Fysik og fødevarer på Aarhus Food Festival
På Food Festivalen kan du møde ST i form af Fysikshow og Institut for Fødevarer. Oplev Fysikshow i området ”Nordiske Dråber,” hvor de laver pop-up show.
Institut for Fødevarer sætter fokus på de globale udfordringer ved mad og de skærpede krav, der stilles til produktionen af sund, sikre og velsmagende fødevarer. Aarhus Foodfestival foregår den 2.-4. september på Tangkrogen.

Se programmet for Aarhus Foodfestival.

 

Foredrag om kvantecomputeren
Den 30. august kl 19-21 kan du høre professor Klaus Mølmer fra Institut for Fysik og Astronomi fortælle om, hvordan kvanteverdenen vender op og ned på vores virkelighed. Foredraget er en festugeudgave af de offentlige foredrag i naturvidenskab.

Læs mere om foredraget.

Medarbejdere
89573 / i31