International hæder til iNANO-studerende

En god beskrivelse af en god ide kan være penge værd. Det har de to studerende Anders Helge Johansen og Bjarke Svane-Boysen netop bevist. De to studerende har vundet en international konkurrence i entreprenørskab. Dekan Niels Chr. Nielsen har netop overrakt vinderbeviserne til de studerende.

02.06.2016 | Rasmus Rørbæk Christensen

Anders Helge Johansen modtager her vindercertifikatet af dekan Niels Chr. Nielsen.

Her er det Bjarke Svane Boysen, som dekanen overrækker certifikatet til.

To studerende fra iNano har netop vundet en international innovationskonkurrence, som afholdes af Ohio Universitet. Bjarke Svane Boysen og Anders Helge Johansen deltog med en kort video, der opridser hvordan man kan overføre solidt videnskabeligt arbejde til en konkret forretningsidé.

’PathogEnemy’ kalder de deres projekt, der i korte træk handler om, at man vil minimere sygdomsfremkaldende stoffer i fødevarer ved en nyudviklet testform, der benytter sig af laser og spektroskopi.

Testformen er de studerendes innovationsidé, som altså var så god, at de modtag en grand prize i International Video Pitch Competition 2016. Den internationale konkurrence forsøger at promovere innovation og entreprenøskab på globalt plan gennem samarbejde med en lang række partnere fra hele verden.

En drilsk detalje for de to studerende var, at de var oppe mod overvejende studerende med handelsmæssige fagligheder i konkurrencen, men med et klart og forståeligt budskab kom de altså igennem nåleøjet hos det internationale ekspertpanel, der bedømte deltagernes arbejde. En lille lektie kan dermed lyde, at "simpelt er bedre".

Med sejren indenfor kategorien ’New Startup’ følger, ud over æren, en pengepræmie på 1.500 dollars, professionel rådgivning samt adgang til potentielle investorer, og vindercertifikatet som netop er overrakt til de studerende af Dekan Niels Chr. Nielsen, der udtaler:

”Det er konkurrencer som disse, der viser at vores studerende ikke bare er fagligt stærke indenfor deres valgte felter. Men at der også er en flot evne til at udvikle og demonstrere en forståelse for, hvordan det er muligt at omsætte den faglige viden til koncepter, der er værdiskabende i forretningsverdenen og overfor forbrugere.”

De studerende har fulgt kurset ’videnskabsbaseret innovation og entreprenørskab’, som udbydes på iNano og Aarhus Universitet. Leder af Sci-Tech Innovation og Entreprenørskab, Rajiv Vaid Basaiawmoit, forklarer, at formålet med kurset er at hjælpe studerende på vejen mod at løfte nano-teknisk og andre relaterede faglige baggrunde over i forretningsøjemed.

Her trænes de studerende i at konstruere og have opmærksomhed på egne muligheder for at udvikle på videnskabelige idéer, så de kan udvikles til at skabe forretningsgrundlag i samarbejde med andre faggrupper.

Læs mere om kurset via dette link – eller kontakt leder for kurset, Rajiv Vaid Basaiawmoit på rvb@au.dk for yderligere information.

Læs om den international konkurrence her

Se vindervideoen her

Science and Technology, Medarbejdere