Postdoc på Institut for Kemi modtager Sapere Aude-bevilling

Kasper Andersen Borup, postdoc på Institut for Kemi, modtager i dag som én ud af 5 yngre forskere fra Aarhus Universitet en Sapere Aude-bevilling til forskertalenter.

11.12.2014 | Ulla Vibeke Hjuler

Kasper Andersen Borup. (Foto: Lars Kruse, AU Foto)

Kasper Andersen Borups forskningsfelt er energimaterialer inden for materialeforskning, dvs. materialer der kan producere eller lagre energi. Hans projekt går bl.a. ud på at undersøge alternativer til materialet silicium, som de fleste solceller i dag består af, selvom de ikke har en særligt høj effektivitet, og prisen er høj. Så for at effektivisere solcellerne skal de både være mere effektive og billigere at fremstille. Da silicium er en vigtig bestanddel i computerchips, er teknologien til fremstilling og forarbejdning af rent silicium højt udviklet og derfor vidt udbredt. Alternativt kan et tyndt lag af et andet materiale erstatte silicium, som solcellerne ellers belægges med lige nu, der bedre kan absorbere nogle af de bølgelængder, hvor silicium har en lav effektivitet.

Kasper A. Borups projekt anvender netop en ny strategi, som skal forøge en gruppe materialers effektivitet. De næste to år skal han tilbringe på Colorado School of Mines, Department of Physics, hvor han håber – bl.a. ved hjælp af Sapere Aude-bevillingen – at kunne opnå nye, spændende resultater.

Kontakt

Kasper Andersen Borup, Institut for Kemi, Aarhus Universitet, tlf. 2264 7043, mail: kasperab@chem.au.dk

Offentligheden / Pressen, Medarbejdere