Konference skabte samarbejde om udvikling af husdyrbrug

Forskning i teknologi og biologi giver nye muligheder for udvikling af den europæiske husdyrproduktion. Det var en af konklusionerne på den netop overståede husdyrkongres EAAP, som Aarhus Universitet var medarrangør af i København.

02.09.2014 | Christina Troelsen

Forskere fra hele verden kom i sidste uge til København for at blive opdateret på den seneste viden inden for husdyrforskning. Foto: Jesper Rais

Omkring 950 forskere og rådgivere fra 60 lande var fra den 25. til den 29. august samlet til den europæiske husdyrforskningskongres EAAP 2014 i København.

I løbet af kongressens fire dage blev holdt ikke færre end 56 møder med 750 foredrag, hvor en lang række emner inden for bl.a. fodring, genetik, husdyrvelfærd, fysiologi, sundhed og management diskuteres.

Kongressen åbnede officielt tirsdag formiddag, hvor rektor for Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen bød velkommen til de mange forskere. I sin åbningstale pegede han på den store betydning som husdyrbruget har for den danske samfundsøkonomi, men også på nogle af de udfordringer, som knytter sig til en stor husdyrproduktion.

Et af de store temaer på kongressen var diskussionen om husdyrbrugets rolle i fremtidens fødevareproduktion. Den globale efterspørgsel på fødevarer af animalsk oprindelse er stærkt stigende og det giver udfordringer i forhold til natur, miljø og klima.

Læs mere om EAAP-kongressen i København

Offentligheden / Pressen, Medarbejdere