Michael Drewsen valgt til Fellow of the American Physical Society

Professor Michael Drewsen, IFA, er af APS Council of Representatives blevet valgt til Fellow of the American Physical Society efter anbefaling fra Division of Atomic, Molecular and Optical Physics.

16.10.2015 | Rasmus Rørbæk Christensen

Professor Michael Drewsen (Foto: AU)

Professor Michael Drewsen har gennem mere end 15 år ledet Ionfældegruppen ved Institut for Fysik og Astronomi. Hjørnestenen i hans forskning har alle årene været såkaldte ion-Coulomb-krystaller, der betegner de ordnede strukturer indfangede ioner danner når de køles til temperature på blot nogle få tusinde dele af en grad over det absolutte nulpunkt.

Ud over at studere og kontrollere disse meget specielle faste stoffers egenskaber, har fokus været dels at undersøge muligheden for at benytte sådanne krystaller i forbindelse med implementering af forskellige koncepter inden for kvanteinformatik, dels at udvikle nye metoder til præcise studier og manipulationer af enkelte molekylære ioner, samt mere eksotiske objekter såsom højtladede atomare ioner og enkeltladede ioner af sjældne grundstofisotoper og supertunge grundstoffer.

APS Council of Representatives har netop valgt Michael Drewsen til Fellow of the American Physical Society efter anbefaling fra Division of Atomic, Molecular and Optical Physics. Denne ærværdige titel er begrænset til under en halv procent af APSs medlemmer. Michael er blevet valg med følgende begrundelse:

“For pioneering experiments with trapped ion Coulomb crystals in linear Paul traps and the demonstration of collective strong coupling with optical cavities.”

Yderligere information vil kunne findes i næste udgave af APS News, samt på APSs hjemmeside under Fellowship Page (www.aps.org)

Læs mere om Ionfældegruppen her.

Flere informationer om professor Michael Drewsen her.

Originalartikel er skrevet af Ole J. Knudsen

Science and Technology, Medarbejdere