Ny centerleder på iNANO

Vicecenterleder Trolle Linderoth er ansat som ny centerleder på iNANO pr. 1. februar 2018

08.02.2018 | Anne-Mette Siem

Trolle Linderoth. Foto: Maria Randima, AU Foto

Det er en person med en stærk baggrund fra iNANO, der overtager posten som centerleder efter Jørgen Kjems. Trolle Linderoth har været tilknyttet centeret siden dets start for mere end 15 år siden, og har været med til at opbygge den interdisciplinære nanoscienceuddannelse på AU. Han har været uddannelsesansvarlig på iNANO siden 2006 og blev vicecenterleder i 2016.

Trolle Linderoth er uddannet fra Aarhus Universitet hvor han blev cand. scient i fysik i 1995 og ph.d i 1997. Efter to år som postdoc ved Chalmers University of Technology i Sverige, vendte han i 2000 tilbage til Aarhus Universitet, hvor han er tilknyttet Institut for Fysik og Astronomi og iNANO, siden 2006 som lektor.

”Trolle Linderoth er en anerkendt forsker med en bred forankring på iNANO og de tilhørende miljøer, og en særdeles stærk profil inden for uddannelse. Hans store kendskab til centeret giver ham et godt fundament for hans nye virke som centerleder. Jeg glæder mig til samarbejdet med ham”, siger dekan Niels Chr. Nielsen.

”Det Interdisciplinære Nanoscience Center ved Aarhus Universitet er en organisation, der er drevet af samarbejde, og som rummer et bredt spektrum af stærke forskergrupper, en platform af avanceret forskningsinfrastruktur og uddannelser fra bachelor til ph.d.-niveau” siger Trolle Linderoth. ”Jeg ser frem til, sammen med medarbejdere, studerende og samarbejdspartnere, at fortsætte mit arbejde for iNANO som centerleder. ”

Trolle Linderoths forskning ligger inden for eksperimentel overflade- og nanovidenskab og anvender i særdeleshed teknikken Skanning Tunnel Mikroskopi til at studere molekylære nano-arkitekturer på overflader under ultra-rene vakuum forhold. Ved hjælp af STM ”film” visualiseres dynamiske molekylære processer på overflader, hvilket gør det muligt at undersøge de grundlæggende fysiske og kemiske mekanismer bag molekylær selv-organisering, et af grundprincipperne i nanoteknologi. Linderoths forskningsgruppe er specielt kendt for studier af kirale molekyler på overflader samt anvendelse af organiske reaktioner til dannelse af stabile molekylære strukturer.

Trolle Linderoth er ansat som centerleder i de kommende to år.  Han er født i 1969 og bor i Skanderborg med sin familie.

Medarbejdere, Offentligheden / Pressen