Ny prodekan for forskning på Science and Technology

Professor Søren Rud Keiding bliver prodekan for forskning på Science and Technology.

18.12.2015 | Anne-Mette Siem

Professor Søren Rud Keiding bliver ny prodekan for forskning på Science and Technology. Foto: Poul Nyholm.

Det er en yderst kompetent herre, der 1. januar tiltræder som ny prodekan for forskning på Science and Technology. Professor, dr.scient. Søren Rud Keiding fra Institut fra Kemi har en solid baggrund i forskningen og har desuden beklædt en række betydningsfulde tillidshverv. Søren Rud Keiding er formand for Forskningsrådet for Teknik og Produktion (FTP).

”Jeg glæder mig meget til mit nye job som prodekan for forskning på Science and Technology. Forskning står som et af vores vigtigste bidrag til det omgivende samfund og er med til at forme vores fælles fremtid. Jeg betragter det som et privilegie at skulle arbejde sammen med kolleger om at udvikle og forbedre rammerne for forskningen”, siger Søren Rud Keiding.

Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology, ser også frem til samarbejdet: ”Søren Rud Keiding har en stærk karriere bag sig med en solid basis i forskningen, så jeg er utroligt glad for, at han har accepteret at blive ny prodekan. Søren har et stort kendskab til forskningen og dens præmisser, og han har et stærkt netværk både nationalt og internationalt. Med hans kompetencer står fakultetet stærkt på forskningsområdet”.

Søren Rud Keiding forsker i brugen af lasere til at studere molekylers bevægelse under kemiske reaktioner. Han er centerleder for det nationale center for laserteknologi, Laserlab.dk.

De seneste ti år har Søren Rud Keiding især koncentreret sig om vand og dets egenskaber i forbindelse med kemiske reaktioners forløb. Sammen med sine medarbejdere har han offentliggjort en række målinger, der viser, hvordan de enkelte vandmolekyler bevæger sig på en femtosekund tidsskala, og hvordan disse ultrahurtige bevægelser er afgørende for vandets betydning i både biologiske organismer og i kemiske reaktioner generelt. Disse forskningsresultater er alle højt citerede i den internationale forskningslitteratur.

Udover forskning har Søren Rud Keiding altid haft et stærkt fokus på uddannelse. Han var med til at tage de afgørende skridt i forbindelse med etableringen af civilingeniøruddannelserne i Aarhus. Han har været vejleder for 20 ph.d.-studerende og mere end 40 kandidat- og bachelorstuderende.

Søren Rud Keiding har gennem sin karriere interesseret sig stærkt for forskningsformidling og for med åbenhed og imødekommehed at skabe gode relationer mellem universitetet og omverdenen. Han har således holdt over hundrede foredrag på skoler, gymnasier og foreninger, og deltager aktivt i erhvervssamarbejder. Han har siden 1990’erne arbejdet tæt sammen med erhvervslivet omkring udviklingen af nye lyskilder baseret på optiske fibre og ultrahurtige lasere.

Søren Rud Keiding (f. 1959) er uddannet cand.scient. i kemi fra Aarhus Universitet i 1986. Han blev ph.d. i fysik i 1990 og fik en doktorgrad i 1998.

Læs mere om Søren Rud Keiding.

Mere information:

Dekan for Science and Technology Niels Chr. Nielsen