Opdatering af Mac-computere på ST

IT-supporten og AU IT arbejder på at få opdateret alle AU-ansattes computere, bl.a. for at sikre en moderne IT-platform og øge IT-sikkerheden på universitetet. På ST er det omfattende arbejde med opdatere Windows-computere godt i gang, og ST IT-support vil i det omfang det er muligt begynde at opdatere Mac og Unix/Linux.

18.08.2017 | Christina Troelsen

Det er det overordnede mål, at inden årets udgang skal alle ansattes computere (Mac, PC og Unix/Linux) være registreret i AU IT’s central management og flyttes til universitetets fælles domæne/UNIAD – kaldet uni.au.dk. Når en computer er en del af central management hos AU IT, får du automatisk besked, når det er tid til at opdatere styresystem og standardprogrammer. De løbende opdateringer sikrer bl.a. et højt IT-sikkerhedsniveau, hvilket er en stor forbedring for den enkelte – og samtidigt reduceres risikoen for at et angreb kan sprede sig på universitetet.

Opdateringen af din Mac kan ske på én ud af to måder:

1. Hvis din Mac er registret af AU IT, vil du i løbet af efteråret automatisk få en pop-up på din skærm, som beder dig om at opdatere dit styresystem. Du kan selv vælge, hvornår du vil foretage opdateringen. Dog vil der være en deadline, hvorefter opdateringen sker automatisk.
  2. Hvis din Mac ikke er registreret af AU IT og derfor ikke er flyttet til uni.au.dk, kan opdateringen af styresystemet ikke ske automatisk via et pop up-vindue. Din Mac skal derfor en tur forbi IT-supporten.

Hvis din Mac ikke er registreret af AU IT bedes du kontakte ST IT-support, som vil notere opgaven i opgavesystemet og kontakte dig, når det er muligt at opdatere din Mac.

Vær opmærksom på, at AU IT kun understøtter versionerne 10.11.6 El Capitan og 10.12.6 Sierra. Understøtter din Mac ikke disse systemer, skal den enten skiftes ud eller isoleres på et laboratorienetværk.

ST IT-support har siden foråret brugt en stor del af ressourcerne på at opdatere flere tusinde Windows-computere, et arbejde, der er meget mere opfattende end på de andre fakulteter. Det vil derfor i øjeblikket kun i begrænset omfang være muligt at gå i gang med Mac og Unix/Linux.

Sådan finder du ud af om din Mac er registreret

Du finder ud af, om din Mac er registreret hos AU IT, ved at Åbne Finder og vælge mappen Applications. I denne mappe kan du finde Managed Software Center, hvis din Mac er registreret hos AU IT.

Spørgsmål og hjælp

Har du spørgsmål, kan du kontakte ST IT-support.