Ph.d. Cup-finalist formidler om biodiversitet og klimaforandringer

Tre minutter til at forklare tre års forskning. Det er vilkårene i den årlige Ph.d.-Cup-finale, der sætter fokus på vigtigheden af at kunne forklare sin forskning til en bred offentlighed. En af de otte finalister er ph.d. Naia Morueta-Holme fra Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

14.04.2015 | Christina Troelsen

Naia Morueta-Holme, ph.d. fra Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

I sit ph.d.-projekt har Naia Morueta-Holme undersøgt hvilke konsekvenser klimaforandringer og ændringer i menneskers udnyttelse af jorden har for biodiversiteten og økosystemerne i de tropiske egne i Amerika.

Hendes forskning stiller skarpt på storskala-mønstre i udbredelsen af planterarter, og hvordan disse mønstre påvirkes af klima, spredningsbegrænsninger og andre miljøfaktorer. Naia Morueta-Holme’s forskning har desuden dokumenteret, at klimaændringerne har fået bjergvegetationen til at flytte sig opad i bjergene over de seneste to århundrede, siden Alexander von Humboldts tid.

Finale på DR2

Det er denne forskning, Naia Morueta-Holme skal præsentere på få minutter til finaleshowet i DR’s koncerthus. Finalen sendes på DR2 den 18. april fra kl. 20.00.

Ph.D. Cup arrangeres hvert år af Dagbladet Information, DR og Lundbeckfonden i samarbejde med de danske universiteter.

Naia Morueta-Holme forsvarede sin ph.d.-afhandling i februar 2014. Hun er i dag ansat som postdoc ved University of California, Berkeley.

Se programmet 'Ph.D. Cup 2015 - Det Danske Hjernemesterskab' på DR TV

Offentligheden / Pressen, Medarbejdere