Rekordoptag på Science and Technology

Aarhus Universitet optager i år det hidtil største antal studerende på bacheloruddannelserne inden for natur- og teknisk videnskab. Hele 1.706 unge er i dag blevet tilbudt en studieplads.

30.07.2013 | Mette Helm

1.706 unge fik en glædelig besked, da de i dag kunne tjekke, om de bliver tilbudt en studieplads på en af bacheloruddannelserne på Science and Technology. Foto: Colourbox

Hovedområdet Science and Technology øger i år sit optag af studerende med 6,2% i forhold til sidste år og sætter dermed ny rekord for optaget af studerende. Blandt højdespringerne er kemi, nanoscience, bioteknologi og geoscience, som i år har mærket en markant større interesse fra uddannelsessøgende unge.

Niels Chr. Nielsen, der den 6. august 2013 tiltræder som dekan for hovedområdet, glæder sig over det flotte resultat.

"Hovedområdet er inde i en meget positiv udvikling, hvilket givetvis hænger sammen med, at de unge er blevet meget opmærksomme på at vælge uddannelser, som giver dem nogle gode karrieremuligheder, når de står med eksamensbeviset i hånden," siger Niels Chr. Nielsen, der ser frem til at byde de mange nye studerende velkommen, når de starter på deres nye uddannelse i slutningen af august.

Flere uddannelser har stadig ledige pladser. Det gælder blandt andre biologi, datalogi, fysik, geoscience, kemi og matematik. Dekanen opfordrer derfor studerende, der har fået afslag på deres ansøgning, til at overveje en af de andre uddannelser inden for natur- og teknisk videnskab.

Aarhus Universitets vejledningscenter afholder desuden et arrangement onsdag den 7. august kl. 13-16, hvor studievejlederne står klar med informationer og gode råd til afviste ansøgere.

Læs også

Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Kommende studerende, Medarbejdere