Stort vinteroptag på ingeniøruddannelserne

292 nye ingeniørstuderende er begyndt deres studium i februar. Det er er en stigning på 15 % i forhold til sidste år.

25.02.2016 | Anne-Mette Siem

De 292 nye ingeniørstuderende er blevet optaget i perioden 8. august til 28. januar i år til de seks ingeniøruddannelser, der har studiestart i februar 2016. Det er en stigning på 15 % eller 39 flere studerende i forhold til året før. 

Sammenlignet med 2015 er det særlig uddannelserne Elektrisk energiteknologi og Maskinteknik, der har de største procentuelle fremgange i antallet af optagne på henholdsvis 114 pct. og 37 pct. (svarende til 8 og 24 flere studerende).

Antallet af optagne er foreløbige tal, da optaget fortsat kan reguleres i begge retninger frem til 1. marts, der er den officielle skæringsdato.

I år er der også sket en stigning i antallet af studiepladse ved vinterstart. Således tilbydes der i år 70 flere studiepladser sammenlignet med året før. På trods af en stigning i optaget er der således flere ledige studiepladser i år. Sidste år var der 67 ledige pladser, i år er tallet 98. Sammenlignet med antallet af udbudte studiepladser året før er der blot 28 ledige pladser.

De seks ingeniøruddannelser med vinteroptag er Bygning, Bygningsdesign, Elektronik, Informations- og kommunikationsteknologi, Maskinteknik og Elektrisk Energiteknologi.

Medarbejdere
89573 / i31