Sidste udkald! Er din computer klar til 2018?

Har IT-supporten endnu ikke opdateret din computer, er det vigtigt at du kontakter dem og laver en aftale, så din computer kan blive opdateret. Computere der ikke er opdateret bliver deaktiveret den 31. december 2017.

28.09.2017 | Malene Hjulmand Bundgaard

Kontakt din IT-support allerede i dag
Kontakt hurtigst muligt din lokale IT-support og aftal tidspunkt og sted, hvor du kan komme forbi med din computer. Husk at overholde din aftale af hensyn til IT-supportens planlægning.

Hvis du venter til sidste øjeblik, risikerer du, at IT-supporten ikke når at opdatere din computer inden 31.12.17, og at den derfor bliver deaktiveret.

Vurdering af din computer
Når du indleverer din computer, vil IT-supporten foretage et skøn af computeren for bl.a. at sikre, at den kan imødekomme kravene til softwareopdateringen.

Hvis det ikke er muligt at opdatere computeren, skal den udskiftes til en ny eller nyere model. Som udgangspunkt vil computere ældre end 4 år ikke kunne imødekomme kravene, og de skal derfor udskiftes.

Hvor længe skal du undvære din computer?
Du skal regne med at selve omlægningen tager ca. 1 arbejdsdag, afhængigt af hvor meget data der er på computeren. Det bedste er at indlevere computeren senest kl. 13, og så kan du hente den igen næste dag efter aftale med IT-supporten.

Særligt om forskningsudstyr
IT-supporten håndterer forskningsudstyr særskilt, og de kan være behjælpelige med at finde løsninger til dette udstyr.

Spørgsmål
Har du spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at ringe til IT-supporten. Find kontaktoplysninger på www.au.dk/it

Baggrund
For at kunne tilbyde en moderne IT-arbejdsplads og opgradere IT-sikkerhedsniveauet for både den enkelte og hele universitetet, skal alle ansattes computere (Mac, PC og Unix/Linux) opdateres inden årets udgang.

Desuden skal alle computere være registreret i AU IT’s centrale styringsværktøj og flyttes til universitetets fælles domæne, som hedder uni.au.dk. Når en computer er en del af det centrale styringsværkøj hos AU IT, får du automatisk besked, når det er tid til at opdatere styresystem og standardprogrammer.